Forum Stowarzyszenia
Użytkownik
Wierzbowa zapodał ostatnio takie foto z pięknie wyeksponowaną doczepą typu P5:
Trochę dużo ludzi + ciasny kadr sprawiają pewien problem w identyfikacji miejsca. Niemniej strzelam: Krakowskie Przedmieście pod Pałacem Staszica? Oczywiście w kier. Królewskiej. Pierwszym budynkiem od prawej za tramwajem byłby wtedy kościół Św. Krzyża. Wygląda nawet podobnie. Sąsiednia kamienica również. Niestety nie mam pod ręka nic współczesnego...
Do tego numer linii i pętla, na która zmierza tramwaj by się zgadzały. Podobnie jak lekki łuk w lewo na Krakowskim. Nie pamiętam tylko czy tam był przystanek Tr.M. - co Wy na to?
Moderator Kombinator
Brawko.
Tym sposobem, niepostrzeżenie stajesz się członkiem sekcji identyfikacyjnej. Gratuluję
Użytkownik
zaruk napisał:
Brawko.
Tym sposobem, niepostrzeżenie stajesz się członkiem sekcji identyfikacyjnej. Gratuluję
Dzięki, z tej okazji chyba se browarka niepasteryzowanego spożyję A ja lubię takie wyzwania, naprawdę! Zresztą w swoim życiu zidentyfikowałem już nieco fotek, zwłaszcza tramwajowych ;] A jakbym jeszcze częściej używał mapek czy innych zdjęć porównawczych, to już w ogóle byłoby pewnie prościej!
Użytkownik
Tak wygląda ów przystanek od drugiej strony.
A chyba jeszcze na Nowym Świecie się znajduje.
Ostatnio edytowany przez lekr (8.11.2009 23:23:29)
Użytkownik
lekr napisał:
Tak wygląda ów przystanek od drugiej strony.
http://www.kolejkamarecka.pun.pl/_fora/ … 721494.jpg
Dzięki, nie znam tego zdjęcia - baaardzo ładne!
lekr napisał:
A chyba jeszcze na Nowym Świecie się znajduje.
Tak, w sumie tak To będzie gdzieś na wysokości NŚ69. A przynajmniej w takim budynku miałem zajęcia podczas studiów
Użytkownik
hmm, jak Wy to robicie... Nie przestanę sie dziwić ani podziwiać
administrator
Znają to miasto trochę... Ot i wszystko
Moderator Kombinator
Oglondajo, porównujo, i apiać w kółko to samo...