Forum Stowarzyszenia
Użytkownik
Moja rodzina to Szpigielglas z Ul. Pańska 64. Szukam informacji na temat ich życia, miejsce zamieszkania lub cokolwiek związane z życiem rodzinnym w Warszawie. Jak narazie nie mogę znależć zadnych informacji.
Bardzo miło że mogłem zobaczyć taki post, ale mam pytanie skąd się wzieło pytanie w sprawie Szpigieglas?
Czy ktoś może pomóc żeby znależć jakiekolwiek informacje na temat następujących osoby którzy mieszkali pod adresem Pańska 64?
Icek Maier Szpgigielglas (pradziadek)
Sara Szpigielglas (Pan. Czapek, to moja prababcia)
Beer Bernard Ber Szpigielglas - Podobno został rostrzelony w wojskowym szpitalu. Walczył w AK i był ranny
Chaskiel Szpigielglas (moj dziadek)
Za wszelkie informacje z góry dziękuje
Adrian
administrator
Sk±d siê wziê³o pytanie? Dzi¶ trudno stwierdziæ. Podejrzewam, ¿e kolega, który je zada³, szuka³ akurat lokalizacji budynku, na którym by³ szyld z tym nazwiskiem. Natomiast ja mu chyba udzieli³em odpowiedzi na podstawie ksi±¿ki telefonicznej. Mog³em te¿ szukaæ w ksi±¿ce adresowej - jest ten dokument w bibliotekach cyfrowych, nazywa siê chyba "Ca³a Warszawa 1930".
Tak szybciutko, znalaz³em te¿ co¶ takiego: http://warszawa.getto.pl/index.php?mod= … &tid=osoby