Forum Stowarzyszenia
Użytkownik
Na niemieckim ebay'u wystawiono kilkana¶cie kolorowych zdjêæ. Ciekawy czy zdjêcia autor zrobi³ zim± 39/40 czy pó¼niej. (Liczê na bieg³ych w datowaniu) Ceny z kosmosu (200-300 Euro za szt.) i krew mnie zalewa jak pomy¶lê o okoliczno¶ciach powstania tych zdjêæ i kto nimi teraz handluje. Nie mam na to wp³ywu, wiêc przejdê do meritum. Oprócz kilku ca³kiem oczywistych, kilku fotografii nie rozpozna³em. Jestem pewien, ¿e Kole¿eñstwo poradzi sobie z tym zadaniem celuj±co. A zdjêcia niech pozostan± "u nas" chocia¿ w takiej formie, bo "deutsch händler" przecie¿ nie zrobi darowizny dla którego¶ z warszawskich muzeów. Pierwsza odbitka ( i kilka innych) jest odwrócona.
PS. Mo¿e warto opisaæ tak¿e te oczywiste fotografie. Wszak zagl±daj± tu nie tylko znawcy tematu. Ja ju¿ nie mam cierpliwo¶ci - operacja wklejania zdjêæ znu¿y³a mnie wielce
Ostatnio edytowany przez Antyk (1.01.2016 22:26:43)
administrator
Widzê, ¿e przyby³o kilka sztuk. Opisywaæ (wybaczcie) w tej chwili nie bêdê z braku czasu - zreszt± kilka z tych obrazków ju¿ siê u nas pojawi³o.
¯eby nie byæ tak ca³kiem aspo³ecznym - dziesi±te zdjêcie jest odbiciem lustrzanym i przedstawia widok na Wio¶larsk± w kierunku po³udniowym. Wspominam akurat o tym, bo jako¶ strasznie mi siê spodoba³o.
Użytkownik
Czo³em!
Chyba wszystkie zdjêcia s± "odlustrzone" i opisane na profilu, który wspó³prowadzê:
https://www.facebook.com/media/set/?set … 352&type=3
Je¶li co¶ jest ¼le, to dajcie znaæ, chyba jeden Poniatoszczak zosta³ w lustrze, ale ju¿ go nie rusza³em.
Użytkownik
Chyba wykona³em kawa³ nikomu nie potrzebnej roboty Nie widzia³em, ¿e s± ju¿ te zdjêcia wrzucone, ale niesiony impulsem chcia³em je zachowaæ chocia¿ w wirtualnym archiwum.
¦wietnie, ¿e kto¶ je odwróci³ - dziêki Kuba.
administrator
Antyk napisał:
Chyba wykona³em kawa³ nikomu nie potrzebnej roboty
Oj tam... Od tego akurat jestem wybitnym specjalist± - i prawdê mówi±c, nie spêdza mi to snu z powiek. Wierzê g³êboko, ¿e i Ty sobie jako¶ z tym poradzisz
Użytkownik
Masz racjê - nie pierwszy to raz. Jako¶ dojdê do siebie
A tak w ogóle, to pomijaj±c kontekst okupacji i zniszczeñ to s± ³adne zdjêcia - takie niewydumane i szwabów nie za wielu pozuje.
Trochê w stylu fotografii obiektywnej jak u Sempoliñskiego.
Ostatnio edytowany przez Antyk (6.01.2016 18:46:10)