Forum Stowarzyszenia
Użytkownik
Pragnê donie¶æ, ¿e w³a¶nie ukaza³a siê (dzi¶ przyjecha³a z drukarni ) nowa ksi±¿ka po¶wiêcona komunikacji tramwajowej w czasach II wojny ¶wiatowej. Publikacja jest zacna i zawiera kilkaset w wiêkszo¶ci dot±d nigdzie niepublikowanych zdjêæ (choæ czê¶æ siê pewnie tu przewinê³a ) Kilka z nich to prawdziwe unikaty! ¯eby siê nie rozwodziæ za bardzo, to napiszê tylko, ¿e jakby kto¶ reflektowa³, to mogê za³atwiæ poni¿ej ceny rynkowej i bez kosztów przesy³ki - proszê wówczas o kontakt na priv lub maila. Równie¿ jakby by³y jakie¶ dodatkowe pytania, to s³u¿ê.
Użytkownik
Dodam, ¿e ksi±¿ka fizycznie jest ju¿ w Warszawie i nawet niektórzy ju¿ j± widzieli. I nabyli
Moderator
A mo¿na dowiedzieæ siê kto jest autorem i jaki jest tytu³?
Użytkownik
(Wspó³)autorów jest kilku. Jako, ¿e nie chcê mi siê za du¿o pisac, to wiêcej np. tu: http://www.trasbus.com/literatura.htm
miglanc
Mam i ja
BTW
Liptonie, dostale¶ moj± prywatn± wiadomo¶æ?
Użytkownik
Teraz widzê, ¿e... dosta³em! Ale jako, ¿e jako¶ s³abo siê tu "sygnalizuje" nadej¶cie takowej, to jej nie widzia³em. Bo zarobiony jestem Zaraz odpiszê.
Ostatnio edytowany przez lipton (11.08.2016 22:02:02)
Użytkownik
Informujê, ¿e ukaza³a siê równie¿ ksi±¿ka o tramwajach konnych. W "wolnej" sprzeda¿y jest bardzo ma³o sztuk. Niemniej jakby kto¶ chcia³, to wiem gdzie szukaæ No i taniej bêdzie.
Użytkownik
Nie bêdê zak³ada³ nowego w±tku, ale informujê, ¿e dwa dni temu ukaza³a siê kolejna nowa ksi±¿ka po¶wiêcona warszawskiej komunikacji tramwajowej. Tym razem dotyczy okresu trochê mniej popularnego na Kolejce - mówimy bowiem o PRL-u, a dok³adnie o latach 1945-1975. Niemniej mo¿e kto¶ bêdzie reflektowa³
Publikacja jest zacna i zawiera kilkaset w wiêkszo¶ci dot±d nigdzie niepublikowanych zdjêæ (choæ czê¶æ mog³a siê gdzie¶ pojawiaæ). Wiele z nich to prawdziwe "pere³ki"! ¯eby siê nie rozwodziæ za bardzo, to napiszê tylko, ¿e jakby kto¶ chcia³, to mogê za³atwiæ poni¿ej ceny rynkowej i bez kosztów przesy³ki - proszê wówczas o kontakt na priv lub maila. Równie¿ jakby by³y jakie¶ dodatkowe pytania, to ¶mia³o.
PS. W tzw. miêdzyczasie by³a te¿ ksi±¿ka o tramwajach konnych, ale z racji "nadmiaru czasu" nawet chyba nie da³em tu informacji o tym... Niemniej te¿ jest jeszcze dostêpna :-)
Użytkownik
To jeszcze szybkie uzupe³nienie: ksi±¿ka jest ju¿ w Wawie i robi wra¿enie! Varsaviani¶ci na pewno znajd± w niej co¶ dla siebie, bo na blisko 400 stronach znalaz³y siê setki, w wiêkszo¶ci wcze¶niej niepublikowanych, fotografii I nie tylko. Wiêc mogê szczerze poleciæ tê publikacjê.
Użytkownik
Trzy zdania ¶wi±tecznego SPAM-u: ukaza³a siê nowa ksi±¿ka po¶wiêcona kolekcji pojazdów zabytkowych Klubu Mi³o¶ników Komunikacji Miejskiej. Oczywi¶cie nie omawia okresu, który przede wszystkim króluje na "Kolejce", ale jako, ¿e parê archiwalnych zdjêæ tam jest, to dajê info. Ksi±¿ka fizycznie jest ju¿ w Warszawie, wiêc jakby kto¶ reflektowa³ (mo¿liwy nawet niewielki rabat ), to proszê o informacje.
Przy okazji spokojnych i zdrowych ¦wi±t dla wszystkich.