Forum Stowarzyszenia
administrator
Trzeci pozwoliłem sobie usunąć. Cóż, najprostszym - i skądinąd logicznym ze względu na tzw. "całokształt" - posunięciem, będzie administracyjne nadanie Ci uprawnień pozwalających na ingerencje w treść forum - co niebawem nastąpi. Z przykrością muszę poinformować, że zapewne nie uda się to dziś, dosłownie ledwo widzę wyświetlacz. Tak, czy inaczej - witamy w gronie moderatorów
Popatrzyłem sobie na forum i wyszło mi, ze to samo powinno spotkać Rooxa Może i trochę późno, ale lepsze to, niż wcale, prawda?
Ze zdjęciem nieco gorzej. U mnie od dość dawna figuruje ono jako Sienna Trzeba jednak przyznać, że dopiero dzięki Twoim działaniom udało się tę lokalizację potwierdzić i dokładnie umiejscowić. Jak zwykle, ogromne brawa.
Moderator Kombinator
Niegodnym... Ale takiego zaszczytu nie odmówię (he he, pisałem, że będę ważniejszy).
Dołączam się do życzeń - zdrowia, zdrowia, zdrowia. I wszystkiego dobrego.
administrator
Nie wypada nie podziękować - czego zresztą wcale nie czynię niechętnie Życzenia zdrowia od Ciebie... to brzmi poważnie. Dziękuję
miglanc
chrisfox napisał:
Popatrzyłem sobie na forum i wyszło mi, ze to samo powinno spotkać Rooxa Może i trochę późno, ale lepsze to, niż wcale, prawda?
Ło matko A jeszcze wczoraj odszedłem od komputera jako normalny user a tu taka niespodziewanka...
Teraz Modów ci u nas dostatek
Serdecznie dziękuję za wyróżnienie.
Moderator Kombinator
Taki oto obrazek:
Na pierwszy rzut oka - Gęsia. Budynki stojące między ulicą, a bazarem przy Lubeckiego. Zwróćcie uwagę na konstrukcję dachu (zdjęcie Gęsiej przy Smoczej):
Bardzo podobna, szczególnie sekcje dzielące dach na segmenty. Nieco jednak różnią się lukarny. Są podobne do tych:
Jest to fragment większego zdjęcia:
Powyższa fotka trochę mnie męczy, ponieważ nie mam pewności skąd jest robiona. Niby przedstawia Gęsią, ale gdyby to były budynki przy posesji nr 28, to na pierwszym planie powinna biec ulica Smocza. A nie biegnie. Podobne budynki stały również na zachód od Smoczej (posesja nr 30). Na ortofoto widać, że mają większe lukarny, niż te spod 28, ale nie ma obok nich miejsca, z którego możnaby zrobić takie zdjęcie. Oto, jak wygląda sytuacja:
Tak więc, pierwsze zdjęcie najpewniej przedstawia Gęsią. Stojące z tyłu drzewa wskazują, że jest to widok od strony ulicy, na północ. Ale w którym miejscu stał fotograf - nie umiem na razie powiedzieć.
Moderator
z linku poadanego przez Zaruka 2 zdjecia Nalewek w październiku 1939r