Kolejka Marecka - zaciekawiamy Warszaw±

Forum Stowarzyszenia

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Gry

Ogłoszenie

Aktualno¶ci - www.facebook.com/sopw.kolejka.marecka Aktualno¶ci - www.facebook.com/sopw.kolejka.marecka

#1 11.03.2008 22:35:08

ksiê¿yc_nad_gieesem

Moderator

SkÄ…d: Ciecierzyn

Dialog

Józef Nalberczak napisał:

Ja, to proszê pana, mam bardzo dobre po³±czenie. Wstajê rano, za piêtna¶cie trzecia. Latem to ju¿ widno. Za piêtna¶cie trzecia jestem ogolony. Bo golê siê wieczorem,¶niadanie jadam na kolacjê. Tylko wstajê i wychodzê.

Marian £±cz napisał:

No, ubierasz siê pan?

W p³aszcz, jak pada. Op³aca mi siê rozbieraæ po ¶niadaniu?

Marian £±cz napisał:

A fakt.

Do PKS mam 5 kilometry. O czwartej za piêtna¶cie jest PKS.

Marian £±cz napisał:

I zd±¿asz pan?

Nie... ale i tak mam dobrze, bo jest przepe³niony i nie zatrzymuje siê. Przystanek idê do mleczarni, to jest godzinka... i potem szybko wioz± mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan ma najszybszy transport, inaczej siê zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszê bañki i ³apiê EKD. Na Ochocie w elektryczny do Stadionu. A potem to ju¿ mam z górki. Bo tak. W 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, znaczy w robocie i jest za piêtna¶cie siódma to jeszcze mam kwadrans to sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie ju¿ nie muszê zostawaæ, ¿eby je¶æ, tylko prosto do domu... I góra 22.50 jestem z powrotem. Golê siê, jem ¶niadanie i idê spaæ.

Zawsze mnie zastanawia³o czy to jest mo¿liwa taka trasa do przejechania, czy sobie to Tym z Barej± po prostu wymy¶lili ?

Pozdrawiam serdecznie i bufetowo.

ksiezyc_nad_gieesem...

Dopoki nie skorzysta³em z Internetu, nie podejrzewa³em,
¿e na swiecie jest tak wielu idiotow (C) Stanislaw Lem (1921-2006)

#2 8.10.2008 08:32:47

chrisfox

administrator

status 1
GG? ni mom i nie bede mio³
SkÄ…d: z getta

Re: Dialog

Uciek³ mi taki fajny temat

Z leciutkim opó¼nieniem , spróbujê odpowiedzieæ na zadane pytanie. Co¶ mi tu nie gra - i czasowo i od strony tras poszczególnych ¶rodków transportu.

- 3.45, przepe³niony autobus
- 4.45, mleczarnia
- 5.20 (tu troszkê fantazjujê, ale chyba mo¿na za³o¿yæ, ¿e ten szybki transport razem ze zniesieniem baniek mo¿e tyle potrwaæ), Szymanów, EKD

W tym miejscu mamy ma³y problem, przez ¿adn± miejscowo¶æ o tej nazwie - o ile mi wiadomo - WKD/EKD nie je¼dzi/nie je¼dzi³o (mylê siê?). Nawet zak³adaj±c malutk± nie¶cis³o¶æ (a nu¿ chodzi tu o Szymanów ko³o Niepokalanowa), trudno oczekiwaæ, ¿e uda siê stamt±d dojechaæ (z przesiadk±?) na Wschodni w czasie krótszym, ni¿ piêædziesi±t minut. Jest wiêc dziesiêæ po szóstej. Tu scenariusz roz³azi siê ca³kiem. Po có¿ jechaæ ze Wschodniego autobusem nr 119 (który zreszt± wtedy mia³ pêtlê na Wileñskiej i Kijowsk± nie je¼dzi³), kiedy obok przebiega trasa trzynastki? Trzynastk± do 345 te¿ zreszt± dojechaæ by siê nie da³o

Od strony czasu, tak¿e nie bardzo to widzê. Dojazd z dwiema przesiadkami w czasie 35 minut od przybycia poci±gu?

Szkoda, tak± fajn± historiê mogli odrobinkê dopracowaæ

Rozczyn dzie³ Marksa wlany w bydl±t czaszki
Wytwarza z mózgiem przedziwn± miksturê

Czasy takie, ¿e na fb te¿ trzeba trochê istnieæ - zajrzyjcie do nas i tam. A tu jeste¶my ju¿ od dobrych dziesiêciu lat :)                                

adres IP

Stopka forum

RSS