Forum Stowarzyszenia
Moderator Kombinator
Ebay:
Okopowa tuż przed wylotem Gęsiej (po prawej). Widoczne tory tramwajowe skręcające w Gęsią. Ciemny, idący łukiem mur odgradza cmentarz.
Moderator
Bardzo mi się podoba.
Moderator Kombinator
Mnie też :-)
administrator
Jest coś takiego wstrętnego, wiernopoddańczo-podlizującego się w sytuacji, gdy wszyscy coś chwalą. Jeden pochwali, potem zaraz następny... Powinienem napisać, że mnie się wcale nie podoba.
Nie napiszę
Znalezione dzisiaj na Allegro:
jeśli przesadziłem to przepraszam.. wybaczcie
Ostatnio edytowany przez YasMan69 (28.10.2008 17:08:36)
administrator
Nie wybaczę, bo nie przesadziłeś
Tego obrazka z Zachętą nie znałem, Kierbedź też ładny.
Moderator Kombinator
Mocny fotomontaż przed tą Zachętą. Nasz arcyksiążę przenosił się w tej samej pozycji i w tym samym orszaku lotem błyskawicy.
Moderator
YasMan69 napisał:
jeśli przesadziłem to przepraszam.. wybaczcie
Przesadzaj, przesadzaj, nawet dużo częściej i gęściej. Baaardzo lubię takie ogrodnictwo.
Moderator Kombinator
Kolejna fenomenalna fotka z Waliców. Widok na skrzyżowanie z Krochmalną. Ebay.
Moderator
Na poprzednim zdjeciu z Waliców też stał policjant w tym miejscu. Ciekawe dlaczego? Może siatka jako niezbyt solidna bariera musiała buć strzeżona. Nie pamietam innego zdjecia z siatką na którym byłby policjant.
Moderator
Juz sobie odpowiedzialem
Moderator Kombinator
Dobre!
Moderator
Ulica Biała w kierunku Sądów sierpień 1944
Moderator Kombinator
Daros napisał:
Ulica Biała w kierunku Sądów sierpień 1944
Chyba jest w naszej galerii z opisem.
Moderator
Staram się przeglądać galerie ale są tak duże, że nie zawsze mozna stwierdzić czy dane zdjęcie już tam jest.
administrator
zaruk napisał:
Chyba jest w naszej galerii z opisem.
Tak poważniej nieco, mam zamiar - może w tym tygodniu - coś z tym nareszcie zacząć robić. Dokończę tylko przesiadkę na bardziej cywilizowany sprzęt i - jak mówił pewien znany z telewizora warszawiak - wiśta wio (łatwo powiedzieć ).
Moderator Kombinator
Proszę Państwa. Mam przyjemność przdedstawić: ulica Zamenhofa od Muranowskiej do Gęsiej (i nieco dalej) - pierzeja wschodnia. Widoczek dotychczas raczej nie oglądany. Piękny, prawda?
Zdjęcie robione od północy (układ cieni), nieco zakrzywiona linia ulicy, słupy kratownicowe, no i tramwaj.
Od lewej numery 52 i 50, następnie - częściowo przysłonięty - wylot Miłej, wylot Kupieckiej niewidoczny. Budynek z wysoką wieżyczką to Zamenhofa 30/Gęsia 20.
Widoczny narożny budynek na skrzyżowaniu z Miłą (Zamenhofa 48), z charakterystycznym ozdobnym szczytem możemy oglądać (patrząc od południa) na poniższym zdjęciu (trzeci od prawej):
Z kolei budynek na rogu Zamenhofa i Gęsiej z wysoką, charakterystyczną wieżyczką widać na poniższym zdjęciu Gęsiej, robionym od Nalewek:
Włala .
miglanc
Faktycznie wspaniałe i rzadkie ujęcie. Dzięki za wyszukanie i wrzucenie.
administrator
Mogę napisać, że nadzwyczajne?
Mogę. W końcu jestem tu administratorem.
Rewelacja.
Moderator Kombinator
Mnie też wydaje się wyjątkowy. Spędziłem więc nad nim chwilę, aby wyglądał naprawdę tak jak trzeba.