Forum Stowarzyszenia
administrator
roox napisał:
No właśnie. Ogromnie doceniam Twoją obecną aktywność, ale przy okazji proszę: sprawdzaj, czy tych zdjęć gdzieś już nie było wcześniej. To nie pierwszy taki przypadek. Niby nic, ale rozwadnia trochę...
(moją rolą jest nie zawsze być miłym )
Użytkownik
Witam,
Mam do Was wieeelką prośbę, czy moglibyście mi powiedzieć w jakim miejscu w Warszawie znajduje się ta syrenka ? Wie ktoś? To dla mnie bardzo ważne, z góry dziękuję za pomysły
administrator
Coś nowego (tzn. nowszego, niż lata pięćdziesiąte ) - niestety, tej nie widziałem.
Moderator
chrisfox napisał:
Coś nowego (tzn. nowszego, niż lata pięćdziesiąte
)
Niestety jesteś w błędzie, to starsze o dwadzieścia lat
To jest Syrena z Filtrów Pospiesznych.
Użytkownik
A przy jakiej ulicy sie one znajdują? Chodzi mi że od jakiej ulicy jest ten budynek z ta syrenką ?
Ostatnio edytowany przez explore15 (24.05.2010 20:19:04)
administrator
Od wschodu? Bo na zachodniej elewacji jej nie ma, właśnie sprawdziłem. To by było od Krzywickiego - chyba, że mówimy o jakimś innym budynku.
(po chwili)
Rzeczywiście, od Krzywickiego. Czuję się do pewnego stopnia usprawiedliwiony - pieszo nigdy tam nie byłem, z samochodu nie widać
Użytkownik
Dziękuję Wam bardzo
Moderator
Christfox napisał:
Ogromnie doceniam Twoją obecną aktywność, ale przy okazji proszę: sprawdzaj, czy tych zdjęć gdzieś już nie było wcześniej. To nie pierwszy taki przypadek. Niby nic, ale rozwadnia trochę...
Na moje usprawiedliwienie powiem, że tego zdjęcia nie było w galerii, gdzie łatwiej jest stwierdzić czy danej fotki już ktoś nie wkleił.Obecnie, każde zidentyfikowane zdjęcie trafia w zasadzie od razu do galerii.Natomiast wcześniej nie zawsze tak było(jest wiele fotek, w starszych wątkach, które nie trafiły do galeri). Jeśli nie wie się gdzie dane zdjęcie zostało zrobione(na jakiej ulicy) to wyszukiwarka forumowa jest raczej bezużyteczna.Oczywiście można przeglądać wszyskie wątki ręcznie od "Adama i Ewy" ale to bardzo żmudne zadanie.
Ps.Ja też nie lubię dubli na forum, tego "rozwadniania" jak napisałeś, ale chyba nie zawsze można tego uniknąć.
Ostatnio edytowany przez Wierzbowa (25.05.2010 07:38:25)
Moderator
Wilanów - dawna stacja kolejki.
Użytkownik
dziękuję bardzo
Moderator Kombinator
Może wiecie, a może nie - w Ortofotomapie pojawiła się nowa, ciekawa opcja: można pooglądać sobie plany Lindleya obejmujący pokaźny obszar stolicy. Polecam.
Moderator
Wydaje mi się, że to ul.Ciepła:
Ale może to zweryfikujecie.
administrator
Smocza. Widok z południa w kierunku skrzyżowania z Gęsią.
Moderator
Christfox, jesteś szybki jak błyskawica!
administrator
Moja dewiza to: Sprawy proste załatwiamy natychmiast, trudniejsze zostawiamy dla innych - niech też mają uciechę.
Moderator
To ulica Wronia w czasie powstania:
i mam pytanie jaki fragment Wroniej to zdjęcie przedstawia?
Ostatnio edytowany przez Wierzbowa (27.05.2010 07:37:47)
administrator
Skrzyżowanie z Lesznem, widok na północ.
Moderator
Parę zdjęć z powstania na Woli:
Nr1
Nr2
Nr3
Gdzie mogły być zrobione?
Moderator
Widzę, że przeglądamy te same strony Jak poczekasz chwilę to wszystkie zdjęcia opisze i będzie spokój.
1. Opis za MPW "Grupa powstańców z batalionu "Pięść" Kedywu KG AK stojąca przy wylocie ul. Długosza na ul. Karolkową. Po lewej, ubrany w spodnie "pumpy", stoi mjr Alfons Kotowski ps. "Okoń" (dowódca batalionu), obok w jasnym płaszczu kpr.pchor (ppor.) Stanisław Bąk ps. "Burza". W tle widoczne budynki przy zbiegu ul. Okopowej i ul. Wolność (w czasie okupacji ul. Zegarmistrzowska); po lewej kamienica Okopowa 30 (narożna Wolność 21), w centrum czteropiętrowa kamienica Okopowa 33."
Ostatnio edytowany przez Daros (27.05.2010 11:15:32)