Forum Stowarzyszenia
administrator
Witaj Kasiu (ponownie)
Poczekamy jeszcze chwilkę i oficjalnie ogłosimy termin.
Użytkownik
5 marca w sam raz
Moderator
Byle nie ósmego. Nie będę się za rajstopami, goździkiemi i kawą robusta uganiać.
Moderator Kombinator
Niestety, 5 marca nie mogę.
Moderator
Wielka szkoda Marcinie. Ale będziemy mieć świadomość, że jesteś z nami.
administrator
Drobna uwaga. O ile nic mi nie uciekło - co się, owszem, mogło przydarzyć - termin 5 marca nie jest jeszcze oficjalny, to na razie wersja robocza, choć chyba najbardziej prawdopodobna. Czekamy na oficjalne potwierdzenie ze strony organizatorów.
Użytkownik
Yorik napisał:
Byle nie ósmego. Nie będę się za rajstopami, goździkiemi i kawą robusta uganiać.
Eee, szkoda że nie ósmego. Rajstopki i gożdzik to taka miła tradycja
Jakby co 5 marca pasuje mi jak ulał.
Moderator
Rajstopy i goździk można damie ofiarować bez okazji. Chociaż to, gdybym damą, by mnie trochę obraziło. Tak samo jak prezent w postaci kaszanki, czy dajmy na to, papieru toaletowego, Ale to były bolszewickie czasy i bolszewickie święto, którego nie uznaję i nigdy nie uznawałem. Za komuny jednakże obowiązkiem było zaniesienie rośliny paniom uczycielkom
administrator
Nienawidziłem tych kobiecin, pewnie prawie tak, jak one mnie - i niczego im nie zanosiłem. Jak szaleć, to szaleć
Moderator
Oficjalnie potwierdzam nowy termin spaceru
5 marca 2011r
reszta pozostaje niezmieniona.
Ostatnio edytowany przez Daros (13.02.2011 20:06:34)
Moderator Kombinator
Dzięki, Jurku, za dobre słowo. Jeśli się zasiedzicie, to może zdążę na ostatniego kielicha
Moderator
Marcinie! Jakie mam mieć słowo dla Ciebie jeśli nie tylko dobre? Będziemy czekać na Ciebie, aż butelczyny pokażą dna i wyschną jak pieprz.
Moderator
Zasadniczo! Czyli spokojnie, z pewną dozą nieśmiałości, mogę zamawiać kurs?
Moderator
Bardzo przepraszam, ale nie będzie mnie jutro... mam problemy rodzinne
Mnie i Krzysia niestety też nie będzie, zawaleni jesteśmy pracą 'na wczoraj'
administrator
To w takim razie, dla odmiany, ja przyjdę. Z małżonką i nie tylko.
administrator
Dziś tylko bardzo podziękuję - organizatorom, Darkowi i wszystkim, którzy się z nami wybrali. To był miło i ciekawie spędzony dzień, choć mogłoby być odrobinkę mniej wietrznie. Dziękuję
(po sprawdzeniu)
Mimo, iż źle datowałem piekarnię - przyznaję, istotnie powojenna - i tak mam się czym pochwalić. Piękny obiekt, który oglądaliśmy na Joselewicza, nazwałem prawidłowo - to rzeczywiście garbarnia Lejzerowiczów.
Użytkownik
Serdecznie dziękuje za wczorajszy spacer. Szczególne podziękowanie za przybliżenie historii dworku Grochowskiego. Będą jakieś zdjęcia ze spaceru?
Ostatnio edytowany przez yesomaniak (6.03.2011 14:56:17)
administrator
Tak symbolicznie:
Dworek - po mojemu chyba raczej pałacyk - Osterloffa.
Domek ogrodnika
Latarenka. Nie wolno jej fotografować, właściciele cenią sobie prywatność i bardzo są niezadowoleni, kiedy im się jakieś indywiduum z aparatem pod oknem kręci.
Olszynka. Skromne miejsce pamięci.
Obrazek kolejowy.
Święty Ekspedyt z Chłopickiego - i porcelanki.
A to już Stara Praga. Danie regionalne.
Lubię polską kuchnię.
Może ktoś coś dorzuci?