Forum Stowarzyszenia
Użytkownik
chrisfox napisał:
Tak symbolicznie:
Dworek - po mojemu chyba raczej pałacyk - Osterloffa.
Masz racje
Mieszkam aktualnie od tego zabytku b. blisko i ze wstydem muszę przyznać iż po raz pierwszy usłyszałem o Karolu Osterloff. Na swoje usprawiedliwienie muszę dodać ze ani J. Poliński w książce o Grochowie ani H. Wierzbicki w swojej historii dzielnicy Praga Południe (rozdawanej również na spacerze) opisując Pałacyk nie wspominają o tak ważnej postaci.
Użytkownik
Ja również w imieniu swoim i córki serdecznie dziękuję za wczorajszy spacerek. Było miło jak zwykle spotkać się z Wami wszystkimi. Jeszcze raz dzięki.
Moderator
I mnie tam nie było... . Eh, życie zmień się bo cię rzucę!
Ktoś może ma jeszcze jakieś zdjątka? Chcę się dobić.
administrator
Jeszcze jedną lornetę?
Moderator
Dwie ! Ale zdjątka tyż.
PS. A tę piękność gdzie fotografowłeś?
administrator
Tak, jak jest podpisane - w Starej Pradze na Targowej. Przeurocze miejsce - i, jak widać, z dość tradycyjną kuchnią . Kameralna salka na pięterku, za szybą jeżdżą pociągi... Krótko mówiąc, wpadniemy tam po następnym spacerku
Jakieś zdjątka jeszcze mam - ale przykro mi na nie patrzeć, bo dzień był szary i one też takie są. Inna rzecz, że nie tylko ja fotografowałem, więc może...
administrator
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
administrator
Wyjaśnienie techniczne, odnośnie powyższego postu. Gdy nie jestem zalogowany, nie widzę tekstu. Oświadczam, że niczego nie kodowałem i nie chowałem. Jak widać, skrypt czasem robi takie dowcipy - tym razem padło na mnie
Użytkownik
Użytkownik