Forum Stowarzyszenia
administrator
Korzystaj±c z mo¿liwo¶ci, jakie daje wspó³praca z Fundacj± Rodziny Nissenbaumów, zapraszam chêtnych do zwiedzania cmentarza przy Odrow±¿a. Tym razem spróbujemy po³±czyæ wej¶cie na teren z plenerem fotograficznym - przy sprzyjaj±cej pogodzie, efekty mog± byæ bardzo ciekawe. Spotkanie planujemy pod bram± g³ówn± od ¦w. Wincentego 18 listopada o godzinie 14.00.
Chêtnych proszê o zg³aszanie siê na forum. Co oczywiste, panów obowi±zuje nakrycie g³owy.
Druga po³owa listopada zapowiadana jest na s³oneczn±, wiêc, mimo pory niesprzyjaj±cej plenerowi foto,
wstêpnie zg³aszam swoja obecno¶æ
Pozdrawiam
PS wola³bym ósm± rano, wiêc, oczywi¶cie, proszê w ogóle nie braæ pod uwagê mojego komentarza dotycz±cego pory spotkania
administrator
Ja bym te¿ wola³ ósm±, s³owo dajê. Jednak po po³udniu jest tam zdecydowanie ciekawsze ¶wiat³o. Gdyby wiêc przypadkiem co¶ za¶wieci³o, bêdzie piêknie.
A to jak tak, to tym bardziej chêtnym
Wczoraj, w Palmirach, te¿ nie by³em rano, a uda³o mi siê pope³niæ kilka, wydaje siê, ciekawych zdjêæ.
Ale to na bloga zapraszam
U¿ytkownik
Ja te¿ siê zapisujê...
U¿ytkownik
Wstêpnie proszê o wpisanie trzech osób.
administrator
Nie ma sprawy, teren jest obszerny, pomie¶cimy siê
Moderator
emka 1471 napisał:
Nakoniec Taki s³owotwór
U¿ytkownik
Yorik napisał:
emka 1471 napisał:
Nakoniec
Taki s³owotwór
¯e niby spó¼niwszy siê trochê? Nie przewidujê. Póki co
administrator
Póki co...
Wierzê, ¿e siê uda - jak zwykle, z przyczyn technicznych, wchodzimy i zamykamy za sob± bramê.
Moderator
emka 1471 napisał:
Yorik napisał:
emka 1471 napisał:
Nakoniec
Taki s³owotwór
¯e niby spó¼niwszy siê trochê? Nie przewidujê. Póki co
To nie tak. Po prostu nie by³bym sob±, gdybym pozbawi³ siê sloszliwo¶ci. Taki ju¿ ze mnie s... jak powiedzia³ skorpion ¿abce
weldon napisał:
Druga po³owa listopada zapowiadana jest na s³oneczn±, wiêc, mimo pory niesprzyjaj±cej plenerowi foto,
W listopadzie, o godzinie 14:00 to s³oneczko szykuje siê ju¿ zapadniêcia w kimkê.
A zanim siê zbierzemy (liczê ¿e mnie siê te¿ uda dotrzeæ), wyruszymy to 15:00 bêdzie.
Nie znam cmentarza, ale zak³adam, ¿e jak i inne jest zadrzewiony. Wiêc s³oneczkiem, nawet najmocniejszym, o tej porze roku i dnia bym siê nie k³opota³.
Prawdê powiedziawszy, to bardziej mnie jego brak martwi. Bo zwyczajnie mo¿e byæ ciemno.
Trzeba jasne szkie³ka przyszykowaæ i jakie¶ lampki pomocnicze
administrator
Jedno chcia³bym stanowczo podkre¶liæ. Kto siê zbierze o piêtnastej (a nawet o 14.05), bêdzie móg³ mi³o spêdziæ czas na zewn±trz (te¿ ³adnie). Teren jest - i s³usznie - zamkniêty. O 14.00 wchodzimy za bramê i zamykamy j± za sob±. Trudno, takie procedury.
Co siê tyczy o¶wietlenia, regulaminowy zachód s³oñca w Warszawie 18 listopada wypada o 15.40. Tak wiêc, warunki do fotografowania zale¿eæ bêd± g³ównie od stanu zachmurzenia. Li¶ci na drzewach trochê jeszcze tam jest, ale ja bym ich wp³ywu nie demonizowa³
Mundeczek napisał:
Trzeba jasne szkie³ka przyszykowaæ i jakie¶ lampki pomocnicze
Chêtnie, chêtnie, aczkolwiek, z powodu chronicznej alergii na ¶rodki komunikacji miejskiej, jak zwykle, bêdê zmotoryzowany,
wiêc pewnie dopiero po powrocie spêdzê mi³y czas z lustrem
administrator
Te¿ kiedy¶ my¶la³em, ¿e mam alergiê, ale to mo¿na leczyæ
chrisfox napisał:
Te¿ kiedy¶ my¶la³em, ¿e mam alergiê, ale to mo¿na leczyæ
A po co?
Wczoraj ma³¿onka zosta³a d³u¿ej w pracy i nie maj±c ju¿ si³y na pó³toragodzinn± podró¿ do domu ¶rodkami komunikacji miejskiej
zadzwoni³a po mnie, dziêki czemu z Poleczki, gdzie pracuje, do domu, dotar³a w 25 minut
W ciszy, w ciepe³ku, na siedz±co ... no i w mi³ym towarzystwie
administrator
Mia³bym jechaæ na Poleczki? Przez to ca³e nieszczêsne miasto? Nie mam sk³onno¶ci do mêczeñstwa
(je¶li jako¶ tam dojecha³a, to z pewno¶ci± jako¶ wróci - one zawsze wracaj± )
Użytkownik
Zg³aszam gotowo¶æ
chrisfox napisał:
(je¶li jako¶ tam dojecha³a, to z pewno¶ci± jako¶ wróci - one zawsze wracaj±
)
Niestety b±d¼ stety potwierdzam. Wracaj±...
weldon napisał:
Chêtnie, chêtnie, aczkolwiek, z powodu chronicznej alergii na ¶rodki komunikacji miejskiej, jak zwykle, bêdê zmotoryzowany,
wiêc pewnie dopiero po powrocie spêdzê mi³y czas z lustrem
Przyznam ¿e nie zrozumia³em.
Co ma sposób teleportacji do towarzystwa w spêdzaniu mi³ego czasu? W czym jedno wyklucza drugie?
U¿ytkownik
Mundeczek napisał:
weldon napisał:
wiêc pewnie dopiero po powrocie spêdzê mi³y czas z lustremPrzyznam ¿e nie zrozumia³em.
Co ma sposób teleportacji do towarzystwa w spêdzaniu mi³ego czasu? W czym jedno wyklucza drugie?
Nie ¿ebym by³a g³odna i mia³a chleb na my¶li ale po³±czenie szkie³ka i lusterka wydaje mi siê, ¿e do¶æ jasno siê kojarzy