Forum Stowarzyszenia
Moderator
Z pewn± nie¶mia³o¶ci± zak³adam nowy w±tek i na zachêtê wrzucam takie co¶ zaskakuj±co ³adnego z potwornie odrapanej kamienicy przy Emilii Plater.
wydanie nocne:
wydanie dzienne:
Jutro wklejê co¶ znacznie bardziej eleganckiego (je¶li zd±¿ê )
administrator
Nie¶mia³o¶æ nieuzasadniona a zdjêcia ciekawe. Co¶ tam mo¿e z czasem dorzucê...
Je¶li chodzi o podobne w±tki, mam jeszcze przynajmniej jeden pomys³. Zobaczymy, czy wprowadzicie go w ¿ycie, zanim siê wreszcie zbiorê, by go uruchomiæ.
administrator
Chmielna 128 (w oczekiwaniu na samorozbiórkê)
Wronia 52. Do pó¼nej jesieni 1941, ostatni od zachodu budynek po stronie aryjskiej - za drugim podwórzem by³o ju¿ getto. Dzi¶ ta piêkna kamienica - jak Chmielna 128 - czeka... Stan ze stycznia 2007.
Brzeska...
Bia³ostocka
Elektoralna 11 - cudo, choæ mo¿e na tym zdjêciu nie widaæ
Elektoralna - kamienica Frageta
Kolonia Wawelberga. Jurek siê zachwyca - ja poniek±d te¿
Dawny Szpital Wolski
Na razie tyle Odgrzewanych Kawa³ków. Nic nowego, ale ³adne, nieprawda¿?
administrator
Hrubieszowska 9
Waliców 12
¯elazna 66
¯elazna 43 - zapewne ju¿ ostatnie chwile, budynek wysiedlony, brama zamkniêta...
Optymistyczny akcent na Poznañskiej przy Jerozolimskich:
Moderator
Dziekujê Krzysiu. Dzisiaj swoja osob± wypelni³bym ca³a koloniê Wawelberga. Z drugiej strony popad³em w zadumê. Mój Bo¿e tyle urody ucieka, a my napierdzielamy jakie¶ ¶mierdz±ce zau³ki. Odpracujemy to...
administrator
Yorik napisał:
Odpracujemy to...
Cokolwiek by to oznacza³o...
administrator
Targowa 84 - nie³adny budynek o piêknym wnêtrzu:
In¿ynierska - klatka taka sobie, ale...
Stalowa:
Ma³a 11
Wileñska
A to z moich tak na pocz±tek Poznañska 3
W trakcie fotografowania zauwa¿y³em jedn± rzecz, mianowicie spojrzenia ludzi na to co robiê. Przywyk³em co prawda do reakcji na mój, przyznajê osobliwy widok ale tym razem patrzono siê z zdziwieniem na mój na aparat i to co nim namierzam. Czy naprawdê wg. spo³eczeñstwa je¶li fotografujê jak±¶ staroæ na chodniku to jestem dziwakiem?
administrator
gajos napisał:
Czy naprawdê wg. spo³eczeñstwa je¶li fotografujê jak±¶ staroæ na chodniku to jestem dziwakiem?
Istotnie.
Dobrze, je¶li uznaj± Ciê jedynie za dziwaka. Mo¿esz byæ tak¿e:
- policyjnym kapusiem
- czatuj±cym na ofiary pedofilem
- wys³annikiem Bin Ladena
- pacho³kiem by³ych w³a¶cicieli (¿ydek nam siê tu krêci... - biæ ¯yda!!!)
Przy okazji. Ja bym ten obrazek wrzuci³ raczej do ¿eliwnego w±tku o odbojach - ale nie mam czasu
- policyjnym kapusiem
- wys³annikiem Bin Ladena
- pacho³kiem by³ych w³a¶cicieli (¿ydek nam siê tu krêci... - biæ ¯yda!!!)
ale na takich te¿ trzeba wygl±daæ
ok, zdjêcie ju¿ jest w ¿eliwie
Moderator
gajos napisał:
Chyba czatuj±cym na ofiary sodomit±! Konkretnie na psy - one siê bezczelnie krêc± wokó³ odbojów i wykorzystuj± je w niecnych celach
Moderator
Fajn± bramê ma kamienica, w której mie¶ci siê obecnie Teatr Syrena. Kafle z rusa³kami, ³eb konia nad wej¶ciem i takie tam Pozwolê sobie dac link do jej zdjêæ, je¶li oczywi¶cie nie jest to na forum niemile widziane b±d¼ zabronione. Wybaczcie, ale nie przestudiowa³em regulaminu
http://syrenigrod.fotolog.pl/kamienica- … ,link.html