Forum Stowarzyszenia
Moderator
Z pewną nieśmiałością zakładam nowy wątek i na zachętę wrzucam takie coś zaskakująco ładnego z potwornie odrapanej kamienicy przy Emilii Plater.
wydanie nocne:
wydanie dzienne:
Jutro wkleję coś znacznie bardziej eleganckiego (jeśli zdążę )
administrator
Nieśmiałość nieuzasadniona a zdjęcia ciekawe. Coś tam może z czasem dorzucę...
Jeśli chodzi o podobne wątki, mam jeszcze przynajmniej jeden pomysł. Zobaczymy, czy wprowadzicie go w życie, zanim się wreszcie zbiorę, by go uruchomić.
administrator
Chmielna 128 (w oczekiwaniu na samorozbiórkę)
Wronia 52. Do późnej jesieni 1941, ostatni od zachodu budynek po stronie aryjskiej - za drugim podwórzem było już getto. Dziś ta piękna kamienica - jak Chmielna 128 - czeka... Stan ze stycznia 2007.
Brzeska...
Białostocka
Elektoralna 11 - cudo, choć może na tym zdjęciu nie widać
Elektoralna - kamienica Frageta
Kolonia Wawelberga. Jurek się zachwyca - ja poniekąd też
Dawny Szpital Wolski
Na razie tyle Odgrzewanych Kawałków. Nic nowego, ale ładne, nieprawdaż?
administrator
Hrubieszowska 9
Waliców 12
Żelazna 66
Żelazna 43 - zapewne już ostatnie chwile, budynek wysiedlony, brama zamknięta...
Optymistyczny akcent na Poznańskiej przy Jerozolimskich:
Moderator
Dziekuję Krzysiu. Dzisiaj swoja osobą wypelniłbym cała kolonię Wawelberga. Z drugiej strony popadłem w zadumę. Mój Boże tyle urody ucieka, a my napierdzielamy jakieś śmierdzące zaułki. Odpracujemy to...
administrator
Yorik napisał:
Odpracujemy to...
Cokolwiek by to oznaczało...
administrator
Targowa 84 - nieładny budynek o pięknym wnętrzu:
Inżynierska - klatka taka sobie, ale...
Stalowa:
Mała 11
Wileńska
A to z moich tak na początek Poznańska 3
W trakcie fotografowania zauważyłem jedną rzecz, mianowicie spojrzenia ludzi na to co robię. Przywykłem co prawda do reakcji na mój, przyznaję osobliwy widok ale tym razem patrzono się z zdziwieniem na mój na aparat i to co nim namierzam. Czy naprawdę wg. społeczeństwa jeśli fotografuję jakąś staroć na chodniku to jestem dziwakiem?
administrator
gajos napisał:
Czy naprawdę wg. społeczeństwa jeśli fotografuję jakąś staroć na chodniku to jestem dziwakiem?
Istotnie.
Dobrze, jeśli uznają Cię jedynie za dziwaka. Możesz być także:
- policyjnym kapusiem
- czatującym na ofiary pedofilem
- wysłannikiem Bin Ladena
- pachołkiem byłych właścicieli (żydek nam się tu kręci... - bić Żyda!!!)
Przy okazji. Ja bym ten obrazek wrzucił raczej do żeliwnego wątku o odbojach - ale nie mam czasu
- policyjnym kapusiem
- wysłannikiem Bin Ladena
- pachołkiem byłych właścicieli (żydek nam się tu kręci... - bić Żyda!!!)
ale na takich też trzeba wyglądać
ok, zdjęcie już jest w żeliwie
Moderator
gajos napisał:
Chyba czatującym na ofiary sodomitą! Konkretnie na psy - one się bezczelnie kręcą wokół odbojów i wykorzystują je w niecnych celach
Moderator
Fajną bramę ma kamienica, w której mieści się obecnie Teatr Syrena. Kafle z rusałkami, łeb konia nad wejściem i takie tam Pozwolę sobie dac link do jej zdjęć, jeśli oczywiście nie jest to na forum niemile widziane bądź zabronione. Wybaczcie, ale nie przestudiowałem regulaminu
http://syrenigrod.fotolog.pl/kamienica- … ,link.html