Forum Stowarzyszenia
administrator
Datę się dopracuje (mam nadzieję, niebawem)
Co do spaceru w okolicach drugiego... są naciski, żeby przenieść to na trzeci (niedziela). Osobiście, nie mam szczególnych zastrzeżeń, a Wy?
Moderator
Pierwszy dla mnie odpada. Wiadomo, Rocznica, Mokotów, Park Dreszera, Dworkowa, potem obowiązkowo Powązki, Kopiec. Trzeci, tez uroczystości do około trzynastej, czternastej.
Moderator
Ja mam szansę tylko trzeciego
administrator
Yorik napisał:
Trzeci, tez uroczystości do około trzynastej, czternastej.
Rozumiem, że potem już nie bardzo?
Moderator
Niestety, tym razem beze mnie. Drugiego i trzeciego bede mam nadzieje siedzial w Helu i wolontariatowal w pobliskich krzakach.
Osobliwie tu: http://www.helmuzeum.pl/
Pozdrawiam serdecznie i osobliwie.
ksiezyc_nad_gieesem ...
administrator
Cóż, środek lata to taka pora, kiedy trudniej się zebrać. Sam (zgroza) rzadko bywam w Warszawie pierwszego sierpnia, zawsze jakoś tak się poukłada. Miłego wolontariatowania. Muszę się w końcu kiedyś wybrać na Hel, moje wspomnienia stamtąd datuję na rok 1969
Moderator
chrisfox napisał:
Yorik napisał:
Trzeci, tez uroczystości do około trzynastej, czternastej.
Rozumiem, że potem już nie bardzo?
Przedtem nie bardzo. Potem już chyba OK. Co wcale nie wyklucza, że jeśli będą chęci i warunki, możemy spotkać się drugiego sierpnia mniej oficjalnie, przy małym kieliszku (szklance) chleba i kromce wódki (piwa).
P.S. Pozwoliłem sobie usunąć Twojego zdublowanego posta Krzysiu. Wybaczysz?
administrator
Aha, więc trzeci po południu - tak jakby - wchodzi w grę?
Oczywiście, jakieś nieoficjalne spotkanie drugiego, nie jest chyba wykluczone
Nawet nie zauważyłem tego dubla (coś mi się akurat porobiło) - dzięki za posprzątanie
Moderator
chrisfox napisał:
Oczywiście, jakieś nieoficjalne spotkanie drugiego, nie jest chyba wykluczone
Jak do tej pory te posiedzenia (grup inicjatywnych ) nam nieźle wychodzą. I skłamałbym, gdybym nie powiedział, iż najbardziej cieszę się na taką okoliczność. Miejsca akcji mamy opanowane.
administrator
Cóż, mamy w tym zakresie pewne doświadczenia - faktycznie, zawsze wychodziło nieźle
administrator
Czy można prosić o jakąś wstępną listę zainteresowanych trzecim sierpnia? Pytam z bezinteresownej ciekawości, bo spacer i tak się odbędzie Znam już kilku Wielkich Nieobecnych (usprawiedliwionych), czy teraz mógłby ktoś dla odmiany powiedzieć, że on akurat przyjdzie? Wstępnie wpisuję Myszkę, Jurka, Dzidziusia... (i siebie
)
(a fe, nie operuję ogólnodostępnymi nickami - wybaczcie, kto bywa, wie o kogo chodzi )
(kto nie bywa - czas najwyższy zacząć)
Najprawdopodobniej ja się pojawię
administrator
No, robi mi się miło
(teraz jeszcze tylko muszę zmobilizować córeczkę - bo to ponoć ona przygotowuje trasę...)
miglanc
Wstępnie moźna dopisać i mnie (tak na 98%)
chrisfox napisał:
No, robi mi się miło
(teraz jeszcze tylko muszę zmobilizować córeczkę - bo to ponoć ona przygotowuje trasę...)
Nie musisz mnie mobilizować, jestem w trakcie prac nad pracą - i to w pocie czoła
administrator
Jak mi doniesiono, koła zbliżone do IH UW także planują się pojawić
chrisfox napisał:
Jak mi doniesiono, koła zbliżone do IH UW także planują się pojawić
To są uroki wakacji!
Niestety, sam wiesz, na rocznicowym była sesja za rogiem i nastrój mało spacerowy.
administrator
Mogę potwierdzić - kilku przyszłych historyków planuje wziąć udział. Tak przynajmniej zeznają