Forum Stowarzyszenia
administrator
( http://www.kolejkamarecka.pun.pl/viewto … d=1209&p=1 #3 )
Pojawiła się tu sugestia, na którą administracja forum pragnie udzielić pozytywnej odpowiedzi. Istotnie, pierwsze w nowym roku flaki są możliwe i zostały uznane za wysoce pożądane.
Chciałbym zorganizować tradycyjne spotkanie na Chłodnej w ciągu najbliższych (po - dzisiejszej już - niedzieli) dwóch- maksimum trzech tygodni. Dniami tygodnia, które stanowczo nie wchodzą w rachubę, są czwartek i piątek. Proszę (szybciutko, bo sprawa jest pilna - w końcu dawno się nie widzieliśmy) o propozycje. Fajnie by było, gdybyśmy do końca poniedziałku (4 stycznia) mieli określony termin i zadeklarowanych uczestników imprezy. Oczywiście, dwa, czy cztery miejsca w razie czego się znajdą, jednak wolałbym wiedzieć jak najszybciej - to i owo trzeba zaklepać.
(jeśli ktoś - o zgrozo - nie jada flaków, taka informacja także będzie cenna)
Tych, którzy brali udział w pierwszej edycji, zachęcać nie trzeba. Pozostałych informuję, że to naprawdę będzie świetna, bardzo intelektualnie rozwijająca i autentycznie warszawska impreza
administrator
Ty? Nie tylko możesz - powinnaś. Stanowczo nalegam, byłbym niepocieszony, gdybyś się z nami nie wybrała.
Użytkownik
Ja z przyjemnością zjem flaki w dobrym towarzystwie
administrator
To się nazywa: cała przyjemność po naszej stronie. Bardzo ładnie się składa.
Użytkownik
Faktycznie menu oprócz flaków obejmowało również tatara - podobno bardzo smacznego - nie potwierdzam bo tak jak w przypadku flaków, nie przepadam również za tą potrawą
Cieszę się, że Agnieszka zasiliła grupę flakowych abnegatów i proponuję tak jak poprzednim razem jakąś alternatywną potrawę. Może być coś czego nie ma w karcie tak jak było ze śledzikami. Zostały specjalnie dla nas wykonane. A może czerwony barszczyk z jakąś "wkładeczką"? Macie jakieś propozycje?
A co do terminu to ja poproszę po 10 stycznia.
Ostatnio edytowany przez emka 1471 (3.01.2010 16:44:31)
administrator
Coś tam sobie wykombinujecie, na pewno. Śledzik skądinąd był znakomity, flaki zupełnie smaczne a tatar... poezja.
Moderator Kombinator
Wszystko poza wątróbką bardzo chętnie zjem. Proszę o zabukowanie miejsca.
Moderator
zaruk napisał:
Proszę o zabukowanie miejsca.
Dla mnie też
administrator
A to już się nazywa... (no, jak?) gromadka. O ile dobrze liczę, mamy na ten moment zapowiedzianych jakieś 9-10 osób. Kto następny?
Charakterystyczne. Ci, którzy byli, zapisują się w ciemno, bez dopytywania. Istotnie, świadczy to o czymś
(robimy dobre wieczorki integracyjne )
Użytkownik
A możnaby chociaż wstępnie przybliżyć termin?
administrator
Wiem, że Ci pilno Ja bym też chętnie wiedział jak najszybciej, ale zaczekajmy jednak cierpliwie do obiecanego późnego poniedziałku. Już widzę, że zapewne będzie to nie wcześniej, niż dwunastego. W sumie, tamten tydzień byłby chyba niezły. Poczekajmy jeszcze momencik, powinno nam się zacząć rozjaśniać.
Moderator
Ja chętnie o ile coś się nie wydarzy :-)
Użytkownik
zmisiek napisał:
Ja chętnie o ile coś się nie wydarzy :-)
No i to jest dopiero wiadomość A żadnych wydarzeń nie bierzemy pod uwagę
Użytkownik
Przyszły tydzień rzeczywiście bardziej może być, ba nawet trzeci, ale broń Boże ostatni tydzień miesiąca. Oprócz środy i czwartku takoż swój akces na wyprawę flakową zgłaszam
miglanc
I ja też. Oczywiście flaki, tatar, a nawet wątróbka wchodzą w rachubę
administrator
Fajnie
Nieśmiało tylko przypomnę: jeśli macie jakieś preferencje/zastrzeżenia odnośnie terminu - teraz jest najlepszy moment na ich zgłaszanie.
administrator
Znakomita ekipa jakby skompletowana. Do terminu - wybaczcie opóźnienie - przymierzę się za kilka godzin.
Jest jeszcze jeden drobiazg techniczny, o którym, rzecz oczywista, jakoś wcześniej nie pomyślałem. Kilka osób napisało - i chwała im za to - co chcą/mogą jeść, a czego nie. Informacja jest o tyle istotna, że knajpka nie posiada zaplecza z biegającymi wesoło krowami i świniakami - musimy wiedzieć choć z grubsza, ile i jakich porcji zamierzamy pochłonąć. Tu dochodzi jeszcze jeden czynnik: będą (wiem po sobie) tacy, którzy pojawią się w składzie większym, niż jednoosobowy. I o takie informacje także pilnie poproszę. Krótko mówiąc, kompletne zgłoszenie powinno zawierać liczbę osób - o ile większa, niż 1 - i oczekiwane menu. Dla przykładu: u mnie to będzie trójka (? - stan na dziś, godzina 8.30 ), 3x tatar, 2x flaki (czyli zapewne jeszcze jedna porcja czegoś innego - i odrobina świetnego śledzika też nie zaszkodzi ).