Forum Stowarzyszenia
Witam serdecznie.
Miło mi dołączyć do ludzi interesujących się Warszawą, rozmawiających o niej i przedstawiających jej historię, z poszanowaniem zasad obowiązujących w pisowni języka polskiego.
Coś o mnie: mam na imię Tomasz (piszcie mi Tomik), mam 30 lat, od urodzenia mieszkam na warszawskim Dolnym Mokotowie w najbliższej okolicy parku Morskie Oko (i coś na temat tych okolic mogę napisać), w tematyce Kolejki najbardziej interesuję się historią współczesną i zmianami zachodzącymi na naszych oczach w przestrzeni ostatnich 20 - 25 lat, dużo mogę rozmawiać na temat warszawskiej komunikacji miejskiej i spraw z nią związanych (linie autobusowe, tramwajowe, objazdy, buspasy, przystanki, ...) jak również poziomu estetyki miasta (reklamy wielkoformatowe, billboardy, czystość, ...). Mam nadzieję na konstruktywne rozmowy na interesujące tematy na forum, jak również na spotkania i dyskusje o Warszawie w świecie rzeczywistym.
Pozdrawiam
administrator
No to ja się wyłamię...
(nie, żeby coś - tylko nie z Mokotowa)
Mam zaszczyt reprezentować tu brzeg, który sam kiedyś zaliczałem do Azji - ale mówię nieźle po polsku. Nie owijając w bawełnę: witaj
Nie wiem, co będzie z wirtualnymi rozmowami na tematy aktualne, ale dyskusje w świecie rzeczywistym wychodzą nam nieźle. Pozdrawiam i zachęcam.
Użytkownik
Cześć!
Dolny Mokotów... hmmm... bardzo dużo wspomnień. Miłych, milszych i najmilszych...
Witaj!
Moderator Kombinator
Witaj. Pozdrawia Żoliborz, obecnie na zesłaniu (Wola).
chrisfox napisał:
Mam zaszczyt reprezentować tu brzeg, który sam kiedyś zaliczałem do Azji.
Czy miałeś na myśli obszar zwany Asia Minor, czy nieco dalsze tereny?
Moderator
chrisfox napisał:
Mam zaszczyt reprezentować tu brzeg, który sam kiedyś zaliczałem do Azji - ale mówię nieźle po polsku. .
Była kiedyś polska kolonia w Harbinie i mieli ta kilka własnych szkół, tym bardziej więc nie dziwi znajomość polskiego w okolicach bliższych, choć chyba dzikszych.
A wracając do adremu, to witam kolegę z Dołu. Ja całe życie spędzam na Górze ( Ochota,Żoliborz).
administrator
zaruk napisał:
Czy miałeś na myśli obszar zwany Asia Minor, czy nieco dalsze tereny?
Azja, to Azja. Inny krajobraz, inni mieszkańcy, inne obyczaje... I niezbyt bezpiecznie. Wypisz wymaluj, Targówek. Tak to przynajmniej widzą Ludzie z Lewego Brzegu
Użytkownik
Witaj Tommy, pozdrawiam Cie z Muranowa(aktualnie i bezpowrotnie Niemcy, ale sercem zawsze z Wami i K.M.). Jesli poza wspolczesna historia Warszawy interesuje Cie tez jej miniona, to bedziesz mial mase przyjemnosci w dyskusjach, i nie tylko, w tym niezwyklym gronie.
Użytkownik
Cześć Tomik. Serdecznie witam i pozdrawiam w 2/5 z Woli, 1/5 z Ochoty i 2/5 z Grochowa (coś jakby się ostatnio rozmnożyły dzielnice z których pochodzę )
P.S. Koniecznie wpadnij na któryś z naszych forumowych spacerków
miglanc
Cześć. Witam i pozdrawiam z dzikich i okrutnych stepów Azji Północnej
Moderator
Witaj Tommy! Obyś czuł się dobrze w naszym towarzystwie.
P.S.
Twój nick kojarzy mi się z pewnym "sprzętem" użytym przez mojego Ojca na Puławskiej 142.
Tommy napisał:
Witam serdecznie.
... w najbliższej okolicy parku Morskie Oko (i coś na temat tych okolic mogę napisać)...
Morskie Oko... tam w okolicy (wtedy jeszcze na Alei na Skarpie 1Z - to chyba jedyna ulica na świecie z domami o jednym numerze: Nr.1 ..od A do Z) mieszkał mój wielki przyjaciel, zastrzelony 13.04.1969 roku w wieku 23 lat przez "kłusowników" (tak się to oficjalnie nazywało)... ile myśmy się nachodzili po tym Morskim Oku... ej, to były czasy...
Pozdrowienia ze Śródmieścia (dawniej) i od sąsiadów (obecnie)
Tolek
Moderator
Yorik napisał:
Twój nick kojarzy mi się z ....
Mnie natomiast z The Who.... Witaj.
Użytkownik
Witam wszystkich.
Wybrałem ten wątek na powitanie, bo też lubię zabawy słówkami ("ementalerdecznie"). Poza tym również kilka lat mieszkałem na dolnym Mokotowie (i tam się urodziłem).
Imponująca jest olbrzymia wiedza tutejszych Forumowiczów o Warszawie. To mnie zachęciło, by się tu zapisać. Niestety, sam posiadam wiedzę raczej skromną, więc raczej będę "biorącym", niż "dającym".
A koleje - no cóż, był taki okres w moim dzieciństwie, gdy mnie wprost fascynowały. Ale obecnie niestety nie na wszystko jest czas...
administrator
Witaj.
Zabawy słówkami pewnie Ci tu nie braknie. Wiedzę też tu sporo osób posiada rzeczywiście ogromną - a skoro mnie jakoś tolerują, ja tu również chętnie zaglądam, bo przy tym bywają też całkiem mili. Proporcjami daję/biorę nikt się tu - i słusznie - nie przejmuje. Jak mówi mądrość ludowa dają, to brać; gonią - to uciekać. Jeśli będziesz się tu dobrze bawić, to już bardzo wiele. I wpadnij czasem na jakąś przechadzkę, to jest dopiero coś
Witam także serdecznie
miglanc
A tak w ogóle to cześć