Forum Stowarzyszenia
administrator
Kilka obrazków z niezbyt czêsto odwiedzanego Zak³adu Wodoci±gu Praskiego. Jako¶ tak wysz³o, ¿e dosta³em siê tam z aparatem
Sterownia. Mo¿e nie tak piêkna (i z tak przera¿aj±cymi napisami - kwasu siarkowego nie zauwa¿y³em), jak na Koszykowej, ale... to w koñcu prawy brzeg.
Tu siê obserwuje, co porabia osiem ma³¿y (imiona od M01 do M08 - dobry pomys³ dla rodzin wielodzietnych). Jak siê po³owa z nich nagle zamknie, to znak, ¿e co¶ jest nie tak, jak zwykle (np. Stowarzyszenie Dla Rozwoju Islamskiej Wielokulturowo¶ci w Europie wzbogaci³o wi¶lan± wodê w nowe ciekawe zwi±zki)
Pomnik Grubej Ka¶ki. Brzydko siê nazywa (nie, nie mam nic przeciwko imieniu, w koñcu moje m³odsze ma tak na drugie) i niezbyt ciekawie wygl±da. Ale có¿, wiele mamy w stolicy takich sobie pomników.
Tunel pod dnem. Trzysta metrów spaceru czym¶ takim...
...i mo¿emy wspi±æ siê po krêtych schodkach - ³adnych piêæ piêter do góry
Na pocz±tku, wygl±da to trochê jak na statku:
W tym akwarium wegetuj± sobie nasze ma³¿e:
A tu ju¿ mo¿emy odetchn±æ i podziwiaæ niezbyt typowe widoki Warszawy
Użytkownik
Rewelacja, nawet nie wiedzia³am, ze mamy co¶ takiego jak pomnik"Grubej Ka¶ki". I ¿e pozwolono robiæ zdjêcia w sterowni... W Filtrach nie pozwalaj±... Wrzuci³am tu ju¿ kiedys kilka fotek z terenu Stacji Pomp Rzecznych (teren niedostêpny), w wolnej chwili je tu te¿ dorzucê + kilka nowych tj. niepublikowanych:)
administrator
Mi³o mi, ¿e Ci siê spodoba³o. Na Koszykowej kiedy¶ zdjêcia w sterowni robi³em, s± tu: http://www.kolejkamarecka.pun.pl/viewto … id=209&p=6
O, takie:
A na zdjêcia z lewego brzegu ju¿ sobie ostrzê uzêbienie