Forum Stowarzyszenia
Moderator
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Użytkownik
Pozwolicie, że się wtrącę. Ten, ale też kilka innych filmów dokumentalnych z tego nurtu, w których tłem lub "głównym bohaterem" jest Warszawa znajdziemy na wydanym przez Narodowy Instytut Audiowizualny DVD pt. Czarna Seria - http://www.nina.gov.pl/dvd-czarna-seria
Wydaje mi się, że cena nie jest wygórowana. I lepiej wydać te kilka złotych na tę płytę, dzięki temu część tych pieniędzy trafi tam gdzie powinna i zostanie spożytkowana m.in. na konserwację taśmy filmowej, na której znajduje się ten dokument. Nie chcę tym postem otwierać tematu dyskusji o prawach autorskich, gdyż sam niejednokrotnie dzięki internetowi mogłem obejrzeć filmy, których inaczej bym nie poznał, ale jeżeli dany materiał jest ogólnie dostępny w przystępnej cenie to chyba warto...
administrator
administrator
To wprawdzie kwestia techniczna, ale wyjątkowo napiszę o niej także tu - bo tu powyżej świetnie widać objawy.
Niezalogowani, nie widzą dwóch powyższych postów. Czasem się to na forum zdarza, dotychczas nie umiałem tego fenomenu wytłumaczyć: autorzy swoich wypowiedzi nie ukrywali a jednak są one dostępne jedynie zalogowanym. Znalazłem odpowiedź: winne są występujące w postach odnośniki do chomika. Nasz usługodawca wyjaśnia, że zawarte w tekście odnośniki do niektórych serwisów - np. rapidshare, wrzuta, redtube czy sharingmatrix (a więc zapewne także do chomika) - powodują automatyczne ukrywanie tych postów przez skrypt. Nie jest to jedynie moja małpia złośliwość, tylko siła wyższa.
Użytkownik
Moderator
Niestety link nie działa "Żądana strona nie została odnaleziona."
http://www.nina.gov.pl/dvd-czarna-seria
miglanc
Już poprawiłem, działa (była kropka na końcu adresu)
administrator
lekr napisał:
chrisfox napisał:
....... Cóż, w roku 1956 można było coś takiego powiedzieć...
(...)
A głos -"Te ruiny trzeba uprzątnąć" - w tym przypadku docierał do decydentów przez 10 lat.
Ale ja nie o tym Ostatnie zdania komentarza (bardzo stanowczo) nawołują do wywalenia zbędnych urzędów i oddania wybudowanych dla nich budynków mieszkańcom ruin. Nie powiem, troszkę mnie to zaskoczyło.