Forum Stowarzyszenia
administrator
Ładne, gustowne, nowatorskie. Jestem za tym, żeby ze środków unijnych przebudować tak wszystkie tramwaje (i autobusy) - i wpuszczać tylko w krawacie oraz z rekomendacją dwóch szanowanych obywateli. Reszta biedaków - na rowery.
Moderator
chrisfox napisał:
Reszta biedaków - na rowery.
Na rowery? A nie lepiej ogłosić Rok Pieszego Pasażera?
Na rowery.
Miasto właśnie kombinuje lotne brygady urzędników na rowerach, którzy,
jeżdżąc po Warszawie będą spisywali niedoróbki na ścieżkach rowerowych.
Jak skończą, to wniosą poprawki i będziemy drugim Amsterdamem
Żeby tylko innego dziadostwa nam z tej Holandii nie ściągnęli
Moderator
O, cho....... ! O Holender:/
Użytkownik
chrisfox napisał:
Ładne, gustowne, nowatorskie. Jestem za tym, żeby ze środków unijnych przebudować tak wszystkie tramwaje (i autobusy) - i wpuszczać tylko w krawacie oraz z rekomendacją dwóch szanowanych obywateli. Reszta biedaków - na rowery.
Bez krawata Cię wpuszczą. Ale jeżeli akurat będzie wcześniej przed Tobą 28 chętnych, to już niekoniecznie...
administrator
Czyli znów, jakość nieważna. Ilość, i owszem. Przepowiadam koniec świata (taki oficjalny, faktyczny był 17 września 1939).
Moderator
Nie uważacie, że deczko ode(j)szliśmy od tematu?
administrator
Że nie syrenki niby?
Na innym forum, jakby Najwyższy wyskoczył ze swojego schronu, jakby pogroził, pogonił, odciął możliwość pisania prywatnych wiadomości... mielibyśmy się z tzw. "pyszna".
Moderator
Ma być porzundek. Ale Ty tu car, a ja jeno szlachcic, choć ubogi. O tamtym nie wspominajmy, bo akurat zabieram się za zupę kalafiorową i gotów jezdem struncić.
Użytkownik
Syrenka z kwiatami czyli wędrowna:
Od 1990 roku stoi sobie przed południowo praskim (grochowskim) ratuszem. Wcześniej, od 1973 roku przed kinem Sawa na Saskiej Kępie.
Syrenka na śmietniku czyli upodlona:
Pamiętacie syrenki na wszystkich koszach Warszawy? Ten się ostał w okolicy grochowskiego ratusza, na Terespolskiej. Z drugiej strony ten kosz wygląda tak:
Syrenka szkolna czyli wywyższona:
Szkoła na Ożarowskiej 71, piękne sgraffito Elewacje wschodnie budynku zryte pociskami. Kiedyś, niedaleko pod drzewkiem znalazłem pocisk od mosina
Spec Syrenka czyli zdeptana:
Tuż obok tejże szkoły na Ożarowskiej, pokrywa włazu do instalacji ciepłowniczej.
Użytkownik
Są też inni fani/poszukiwacze Syrenek:
http://www.facebook.com/media/set/?set= … 890&type=1
http://www.facebook.com/profile.php?id= … &sk=photos
Użytkownik
weldon napisał:
Takie to był kiedyś na każdym pojeździe należącym do MZK. Obojętnie jakiej trakcji...
lipton napisał:
weldon napisał:
Takie to był kiedyś na każdym pojeździe należącym do MZK. Obojętnie jakiej trakcji...
Wiem, ale to z Nocy Muzeów, takie "wspomnieniowe", na starym Ikarusie dzieciak zauważył i pstryknął
Użytkownik
Jasne A ja pierwszy raz jak zwykły "szary obywatel" zrobiłem tournée po muzeach zamiast czuwać nad organizacją linii specjalnych - starczy już tych autobusów i tramwajów ;-)
Użytkownik
Witam po długiej przerwie.
Tak teraz wygląda syrenka na odnowionych koszarach straży pożarnej przy Marcinkowskiego.
Użytkownik
Dwie wariacje na temat syrenki
ul.Księcia Janusza
ul.Smulikowskiego
Użytkownik
Dwie syrenki ratuszowe.
Bemowo
Białołęka
Użytkownik
Dwie syrenki techniczne
Zakłady naprawcze autobusów ul.Włościańska
na barierce ochronnej MPRE
Użytkownik
Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Jeśli tak,to mała zagadka.Gdzie to jest?