Forum Stowarzyszenia
administrator
Ze sporym wyprzedzeniem chcia³bym zapowiedzieæ od lat ju¿ planowany spacer po cmentarzach ewangelickich. Zapraszamy 8 grudnia, godzina i miejsce spotkania pojawi± siê na forum w terminie nieco bli¿szym imprezy.
Niestety, mocno jeste¶my ostatnio poch³oniêci realizacj± projektu edukacyjnego dla uczniów 21 praskich szkó³ i wcze¶niej niczego nam siê zorganizowaæ z braku czasu nie uda. Oczywi¶cie, jak zawsze, mile widziane s± wszelkie inicjatywy oddolne, w razie czego mo¿na co¶ jeszcze w listopadzie przeprowadziæ.
administrator
Do zapowiadanego terminu ju¿ jakby bli¿ej. Tak z czystej ciekawo¶ci, czy kto¶ siê mo¿e zamierza wybraæ?
Godziny startu jeszcze nie znam - zapewne ok. 11.00. Zaczniemy zapewne gdzie¶ w okolicach Karolkowej, ale nie mam jeszcze pewno¶ci, gdzie dok³adnie. Siê usi±dzie, siê przemy¶li, siê napisze.
Nie bêdzie niespodzianki - ja zamierzam
Ja równie¿.
Co prawda odwiedzi³em je ostatnio, oba, ale by³o to co¶ w stylu b³±dzenia we mgle, w dodatku sprintem,
wiêc nawet mocno jestem zainteresowany i w³a¶nie leczê pilnie przeziêbienie
Czasokres, nie powiem, te¿ by mnie interesowa³, bo po po³udniu jest spotkanie autorskie z now± ksi±¿k± Olejniczaka
i zale¿y mi ¿eby tam byæ.
PS mimo, ¿e wypróbowa³em w swoim kompakcie ostatnio zakres 6400 ISO, to wola³bym jak±¶ bardziej ludzk± porê do robienia zdjêæ
U¿ytkownik
chrisfox napisał:
Do zapowiadanego terminu ju¿ jakby bli¿ej. Tak z czystej ciekawo¶ci, czy kto¶ siê mo¿e zamierza wybraæ?
Zamierza. I nawet mo¿e ze dwie osoby do³±cz±. W tym jedna ma³oletnia, wiêc mo¿e jakie¶ dodatkowe atrakcje poproszê.
administrator
Dodatkowe atrakcje dla ma³oletnich... Bêdê musia³ wzi±æ dwukó³kê z wat± cukrow± i pañsk± skórk±?
chrisfox napisał:
Dodatkowe atrakcje dla ma³oletnich... Bêdê musia³ wzi±æ dwukó³kê z wat± cukrow± i pañsk± skórk±?
Na cmentarz?
A po co? Zazwyczaj takie stoiska, a czasami nawet dmuchany zamek, ju¿ tam stoj±
U¿ytkownik
chrisfox napisał:
E tam, standardem zalatuje. Lepiej jakby¶ w atrakcyjnym stroju wyskoczy³ z za nagrobka i trochê postraszy³. To dopiero by³oby co¶.
administrator
Atrakcyjny strój mam - tyle, ¿e niezbyt pasuj±cy do tych akurat cmentarzy. Straszyæ mogê i z pewno¶ci± bêdê, poziomem wiedzy - ale to na ma³oletnich raczej nie podzia³a Takie atrakcje w jêzyku miejscowym nazywano kiedy¶ kiszk± z grochem.
Dobra, proponujê ustaliæ godzinê, miejsce spotkania i robiê wydarzenie na fb.
administrator
Znak czasów. "Wydarzenie" zapewni nam frekwencjê. A po có¿ frekwencja, skoro spacer jest organizowany g³ównie dla tych, z którymi spotykali¶my siê przy takich okazjach przez ostatnich parê lat?
To ju¿ tzw. insza inszo¶æ. Jak to ja pisa³em wy¿ej? Znak czasów.
U¿ytkownik
Meldujê swoj± jak najbardziej prawdopodobn± obecno¶æ.
PS.
"chrisfox napisa³:
Dodatkowe atrakcje dla ma³oletnich... Bêdê musia³ wzi±æ dwukó³kê z wat± cukrow± i pañsk± skórk±?"
We¼! Proszê!!! Obiecujê, ¿e bêdê pomaga³ popychaæ tyn wózeczek. Kto jeszcze pamiêta jak smakowa³a Pañska Skórka? Jak zakleja³a uzêbienie?
Ostatnio edytowany przez Ptycho (29.11.2012 10:16:36)
U¿ytkownik
Ptycho napisał:
We¼! Proszê!!! Obiecujê, ¿e bêdê pomaga³ popychaæ tyn wózeczek. Kto jeszcze pamiêta jak smakowa³a Pañska Skórka? Jak zakleja³a uzêbienie?
Ja. Za ka¿dym razem jak jestem na cmentarzu na Marysinie, moje dzieci±tko wyb³aga u mnie ten rarytas. Niezmiennie zaklaja uzêbienie a jak siê przykleji do podniebienia to ani rusz
Jak to: pamiêta?
To¿ to sta³e wyposa¿enie nie tylko kilku wej¶æ na cmentarze, ale równie¿ tej Pani, co na Rynku, ko³o ¦wiêtojañskiej, precle sprzedawa³a ju¿ jest.
Zawsze siê skuszê
Tyle, ¿e przesta³em dziewczynom do domu znosiæ, bo, wiadomo, dbaj±
Wy tu gadu-gadu, a... co z godzin± i miejscem spotkania?
U¿ytkownik
Ilianne napisał:
Wy tu gadu-gadu, a... co z godzin±
Tylko poproszê o tak± demokratyczn±. Przystêpn± dla tych, którzy po ciê¿kim tygodniu pracy musz± siê wyspaæ.
czyli 6 rano odpada...?
6 odpada, bo one czynne s±, chyba, od dziesi±tej bodaj¿e
Edit: w soboty od 9.
Mi pasi, bo dzieciaka na ¯elazn± do szko³y odwo¿ê na 8.30
Ostatnio edytowany przez weldon (29.11.2012 21:57:18)
administrator
Dziewi±ta by mi nawet odpowiada³a, ale naciski ze strony spo³eczeñstwa...
Zapraszam o 11.00. Spotykamy siê przy skrzy¿owaniu ¯ytniej z Karolkow± (bez rewelacji, ale jako¶ nie mia³em si³y na wymy¶lanie ciekawszego punktu).
Na komisariacie?
Zaczynamy od Reformowanego?
Ja, ze wzglêdów praktycznych, poszukam sobie miejsca do zaparkowania przy samej bramie, lub, chyba prêdzej, gdzie¶ przy ¯ytniej, wiêc pewnie spotkamy siê przy bramie
Poniewa¿ dziecka szko³a mi siê dzi¶ przed³u¿y³a, to skorzysta³em z okazji i sobie zrobi³em rekonesans na augsburskim, wiêc, uprzedzam, bêdê mia³ kilka pytañ