Forum Stowarzyszenia
Użytkownik
O rany ! El Jot przepraszam. Robię teraz porządki z Lesznem i w związku z tym wszędzie widzę i czytam "Leszno". Te porządki już trochę trwają, więc jestem na na Leszno zafiksowana. I tutaj też tak było - popatrzyłam, uznałam, że to nie Leszno i stąd ten "drugi kierunek'. Tak to jest jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Jestem teraz pełna obaw co do jutrzejszego dnia - mój głos może okazać się nieważny.
Użytkownik
Nie wiem na kogo głosujesz, ale i tak trzymam kciuki
Użytkownik
Z tego samego źródła, szkolna orkiestra na Grzybowskiej 26/28
miglanc
VCS-3 napisał:
Cień daje pewne wyobrażenie o niewidocznej stronie ulicy. To faktycznie pasuje do adresu Stawki 22. Po drugiej stronie była kamienica Stawki 37 oraz posesja Stawki 35, niezabudowana od frontu.
Jest tylko problem, że jeśli domniemana zmiana numeracji ulicy nastąpiła w związku z podziałem działek, wówczas wcześniejszego adresu Stawki 30 należałoby szukać na zachód od Parysowskiej.
http://www.kolejkamarecka.pun.pl/_fora/ … 335957.jpg
Odgrzebię nieco temat. Zdecydowanie nie są to Stawki 22. Dla mnie to Stawki 30 czyli poźniejsze Stawki 42. Asymetrycznie umieszczony przejazd bramny, widoczny na Lindleyu też wydaje się pasować do zdjęcia. Cień rzucany z drugiej strony ulicy mógłby należeć do kamienicy Stawki 63. Póki nie pojawi się lepszy dowód, będą obstawał za tą wersją.
I jeszcze porównawczo Stawki od numeru 20