Forum Stowarzyszenia
administrator
Spróbuję dać łapówkę...
administrator
Chciałbym lojalnie uprzedzić. Teraz znikam; jako, że nadchodzi czas rezerwacji, po powrocie zamykam listę (biesiadników ). Kto się nie zapisze, być może będzie stał/leżał pod knajpą
Dobrze, to postaram się zrobić listę osób ode mnie... Gr. Krótki termin.
Moderator
chrisfox napisał:
leżał pod knajpą
po imprezie
postaram się być
Ostatnio edytowany przez Daros (8.10.2009 09:34:13)
Użytkownik
I ja takoż.
Moderator
Niestety, nie dam rady być na spacerku, ale jeśli sił starczy to może się doczołgam, żeby postać/poleżeć z Wami pod knajpą
Moderator
Anek napisał:
ale jeśli sił starczy to może się doczołgam,
Chyba na Kolską.
Użytkownik
Anek napisał:
Niestety, nie dam rady być na spacerku, ale jeśli sił starczy to może się doczołgam, żeby postać/poleżeć z Wami pod knajpą
No to żeby nie zazdrościć że tak sobie leżycie pod tą knajpą to może i ja wpadnę
Przy okazji chętnie zerknę na tą Nową Pragę
Ostatnio edytowany przez emka 1471 (10.10.2009 22:24:47)
administrator
No, to powolutku będziemy zamykać listę W poniedziałek spróbuję coś zarezerwować.
A Nowa Praga... cóż, jest nieco starsza, niż by może wprost wynikało z nazwy - i chyba rzeczywiście warto zerknąć
Moderator
Yorik napisał:
Chyba na Kolską.
Można wykupić karnet ....
Moderator
Mechanik Jarząbek napisał:
Yorik napisał:
Można wykupić karnet ....
I abonament. Dla stałych klientów.
Moderator
Kartę stałego klienta.
administrator
Czas już chyba najwyższy. Oficjalnie ogłaszam (nawet wytłuszczę, żeby atakowało oczy w tutejszym nielichym bałaganie):
Spotykamy się na Ratuszowej, przed wejściem na teren kościoła pw. Matki Boskiej Loretańskiej. Sobota, 17 października, rozsądną godziną wydaje się dziesiąta
Teren spaceru obfituje w interesujące placówki handlowe - z pewnością będzie możliwość zakupu salcesonu i wielu innych specjałów. Oczywiście, organizatorzy proponują założyć buty - Utrata to nie będzie, ale trochę podrepczemy.
Użytkownik
chrisfox napisał:
Oczywiście, organizatorzy proponują założyć buty - Utrata to nie będzie, ale trochę podrepczemy.
A ktoś planował przyjść bez BUTÓW?
administrator
Nie upoważniono mnie do udzielania szczegółowych wyjaśnień w tej kwestii. Może kiedyś coś napiszę - a może nie.
chrisfox napisał:
[b]Spotykamy się na Ratuszowej, przed wejściem na teren kościoła pw. Matki Boskiej Loretańskiej.
Ze strony : www.naszemiasto.pl:
"Obecnie jest to najstarszy zabytek na Pradze. We wnętrzu znajduje się XV-wieczna rzeźba Matki Boskiej Kamionkowskiej z Dzieciątkiem. W ogrodzie przykościelnym stoi XIX-wieczna dzwonnica i kamień - symboliczny grób Rocha Kowalskiego, bohatera "Potopu" . " (http://warszawa.naszemiasto.pl/kontakty … 52285.html)
Szukaliśmy ostatnio tego grobu na Kamionku.
Ostatnio edytowany przez ines (12.10.2009 17:41:17)
administrator
... a miała być niespodzianka
administrator
Wiem, pilnujesz, żebyśmy znów czegoś nie ominęli. Masz rację, trzeba.