Forum Stowarzyszenia
administrator
Oj, jak bywa z internetem, wiem baardzo dobrze Tym bardziej nie powinienem z tego dziadowskiego ¼ród³a korzystaæ - ale tym razem naprawdê nie mia³em innego wyj¶cia.
miglanc
Widzê po obrazkach, ¿e wycieczka by³a przednia... ¯a³ujê, ¿e nie mog³êm siê wybraæ i tym bardziej zazdroszczê.
administrator
Te¿ nam Ciebie brakowa³o. Prawdê mówi±c, ta by³a pierwsza - mo¿e jeszcze jakie¶ bêd±, kto wie?
(nie powiem, mamy ochotê )
Te¿ ¿a³ujê, ¿e nie mog³am byæ.
Jak Wam siê uda³o wej¶æ do cerkwi w Drohiczynie? Czy Krzy¶ musia³ siê po¶wiêcaæ?
Ostatnio edytowany przez ines (21.07.2009 12:26:39)
administrator
Nie, tym razem uda³o mi siê unikn±æ aktywnego udzia³u w misteriach. Tu by by³o gorzej, bo prawos³awnych rytua³ów w³a¶ciwie nie znam, umiem siê w tym obrz±dku jedynie prze¿egnaæ
Monice opowiedzia³em (bo wtedy nie s³ysza³a), jak by³o poprzednim razem. ¦miech by³ przeogromny. Mój (po raz który¶) te¿
Moderator
Z tego co wiem, obrzêdy prawos³awne trwaj± d³u¿ej ni¿ katoliczne
administrator
...i w dodatku jêzyk jaki¶ nie taki, jakiego u¿ywamy na Targówku (choæ za³o¿ê siê, ¿e ca³kiem sporo mieszkañców lewego brzegu s±dzi, i¿ za Wis³± mówi siê po rosyjsku, czy w³a¶nie starocerkiewnos³owiañsku).
No, to najwy¿sza pora na moje zdj±tka
Czê¶æ 1.
Czê¶æ 2.
Czê¶æ 3.
Czê¶æ 4.
Czê¶æ 5.
U¿ytkownik
chrisfox napisał:
Nie, tym razem uda³o mi siê unikn±æ aktywnego udzia³u w misteriach. Tu by by³o gorzej, bo prawos³awnych rytua³ów w³a¶ciwie nie znam, umiem siê w tym obrz±dku jedynie prze¿egnaæ
Monice opowiedzia³em (bo wtedy nie s³ysza³a), jak by³o poprzednim razem. ¦miech by³ przeogromny. Mój (po raz który¶) te¿
Nie bójmy siê nazwaæ rzeczy po imieniu - s³ysz±c t± historiê porycza³am siê ze ¶miechu
administrator
Có¿, czasem i mnie siê uda opowiedzieæ co¶ zabawnego
U¿ytkownik
A ja mam pytanko gdzie konkretnie znajdowa³ siê ten¿e bunkier ?
U¿ytkownik
Bunkrów by³o kilka. Zale¿y o który pytasz. Na zdjêciach zarejestrowane s± dwa z nich
administrator
Zajêczniki. Wokó³ wsi jest tego sporo - chocia¿ trzeba siê nachodziæ po polach i dobrze przy tym rozgl±daæ, bo s± nieraz nie¼le poukrywane. Typowa ogl±dana przez nas konstrukcja posiada dwie strzelnice artyleryjskie a wewn±trz dwie kondygnacje - zwiedzania bez latarki nie polecam, gdy¿ ³atwo niechc±cy znale¼æ siê na dolnym poziomie.
Podejrzewam, ¿e pytanie dotyczy³o przede wszystkim bunkra, który na zdjêciach wygl±da najokazalej - to kilkaset metrów przed Zajêcznikami, tu¿ przy drodze, jad±c z Drohiczyna po prawej stronie.
U¿ytkownik
Yhm dziêki, podobne zwiedza³em z moj± a wycieczk± ale w okolicach Siematycz przy drodze na Olendry, te¿ dwukondygnacyjne dla upartych z latarkami, dolny poziom do zwiedzenia.