Forum Stowarzyszenia
Serdecznie zapraszamy na VI Spacer Śladami Powstania Warszawskiego, tym razem po Ochocie, który odbędzie się 3 sierpnia 2013 r. (sobota).
Spotykamy się o godz. 11.00 na południowo-wschodnim narożniku skrzyżowania Żwirki i Wigury z Wawelską, przy stadionie Skry.
Jednocześnie chętnych zapraszam do współpracy przy organizacji spaceru - prosimy o zgłaszanie się do 21 lipca b.r. do opracowywania następujących obiektów:
- ul. Kaliska: Monopol Tytoniowy, Reduta Kaliska;
- Pl. Narutowicza: koszary w Domu Akademickim, działania na placu z wyłączeniem kościoła Niepokalanego Poczęcia NMP;
- Filtrowa: filtry;
- róg ul. Pasteura i Banacha: Wolna Wszechnica Polska.
weldon napisał:
- ul. Kaliska: Monopol Tytoniowy, Reduta Kaliska;
Potwierdzę jeszcze, ale wstępnie zgłaszam się na ten odcinek.
Pozdrawiam
Fantastycznie, a więc - wstępnie zaklepuję i czekam na potwierdzenie
Już oficjalnie: spotykamy się 3 sierpnia (w sobotę) o godz. 11.00 na południowo-wschodnim narożniku skrzyżowania Żwirki i Wigury z Wawelską, przy stadionie Skry.
Wszystkich serdecznie zapraszamy!
Fakt, trochę się zgubiłem, ale bardziej okazało się, że dziecko potrzebuje, żeby dziś je zawieźć na mecz, na Legię, dlatego nie pojawiłem się po spotkaniu
Mam nadzieję, że mi wybaczycie. W zamian pokażę kilka miejsc, do których mogliście okiem swoim lub obiektywu nie sięgnąć;
Tu zaczęliśmy.
Taki artefakt, powojenny, ale fajnie, że się zachował.
Instytut Radowy
Barska
Antonin
Św. Jakub
Wawelska
Skwer Sue Ryder, opiekunki Cichociemnych
Dantyszka 10
Raszyńska 52
Raszyńska 54
Filtrowa 62
Plac Narutowicza - strasznie go drzewa zasłaniały
Taki "rodzyneczek" z Filtrowej
Filtry
I w ten sposób zatoczyłem koło
Jeszcze w trakcie poszukiwań tej knajpki udało mi się wypatrzeć taki miły akcent na ulicy:
I wtedy okazało się, że mnie dziecko pilnie potrzebuje
Dziękuję za spacer.
Pozdrawiam
administrator
O tej porze nie będę już się silił na wklejanie zdjęć, spróbuję to nadrobić w dogodniejszym czasie.
Póki co, dziękuję wszystkim, którzy postanowili się z nami dziś przespacerować. Ci, którzy nam dziś bardzo pomogli w przeprowadzeniu spaceru zasługują na coś więcej, niż zwykłe podziękowania, ale, cóż... więcej nie mogę. Kłaniam się Wam nisko i bardzo liczę na dalsze Wasze wsparcie naszych różnych działań. Byliście wspaniali, dziękuję i pozdrawiam.
Specjalne podziękowania należą się Monice - popołudniowe spotkanie wypadło przesympatycznie, w dużej mierze dzięki świetnemu wyborowi lokalu
Użytkownik
Chciałam podziękować za powstańczą Ochotę. Mimo, że nie działo się tu tyle co na Starówce, Czerniakowie, Powiślu czy Woli udało Wam się fantastycznie podejść do tematu. W szczególności dziękuje Marzence za wzruszającą opowieść o Zieleniaku.
Użytkownik
Ja i siostra również serdecznie dziękujemy za pouczające przedstawienie tematu Powstania na Ochocie. Wielu informacji dotychczas po prostu nie znaliśmy.
Już teraz cieszymy się na dalsze spacery po Ochocie i przyszłoroczny po Powiślu.
Dziękuję Wszystkim za udział w spacerze, ale przede wszystkim - przewodnikom - za wiedzę, profesjonalizm i ciekawe przedstawienie opracowywanych obiektów
Moderator
Dziękuję wszystkim współuczestnikom za wspaniały spacer. Do następnego spotkania.