Forum Stowarzyszenia
Serdecznie zapraszamy na VI Spacer ¦ladami Powstania Warszawskiego, tym razem po Ochocie, który odbêdzie siê 3 sierpnia 2013 r. (sobota).
Spotykamy siê o godz. 11.00 na po³udniowo-wschodnim naro¿niku skrzy¿owania ¯wirki i Wigury z Wawelsk±, przy stadionie Skry.
Jednocze¶nie chêtnych zapraszam do wspó³pracy przy organizacji spaceru - prosimy o zg³aszanie siê do 21 lipca b.r. do opracowywania nastêpuj±cych obiektów:
- ul. Kaliska: Monopol Tytoniowy, Reduta Kaliska;
- Pl. Narutowicza: koszary w Domu Akademickim, dzia³ania na placu z wy³±czeniem ko¶cio³a Niepokalanego Poczêcia NMP;
- Filtrowa: filtry;
- róg ul. Pasteura i Banacha: Wolna Wszechnica Polska.
weldon napisał:
- ul. Kaliska: Monopol Tytoniowy, Reduta Kaliska;
Potwierdzê jeszcze, ale wstêpnie zg³aszam siê na ten odcinek.
Pozdrawiam
Fantastycznie, a wiêc - wstêpnie zaklepujê i czekam na potwierdzenie
Ju¿ oficjalnie: spotykamy siê 3 sierpnia (w sobotê) o godz. 11.00 na po³udniowo-wschodnim naro¿niku skrzy¿owania ¯wirki i Wigury z Wawelsk±, przy stadionie Skry.
Wszystkich serdecznie zapraszamy!
Fakt, trochê siê zgubi³em, ale bardziej okaza³o siê, ¿e dziecko potrzebuje, ¿eby dzi¶ je zawie¼æ na mecz, na Legiê, dlatego nie pojawi³em siê po spotkaniu
Mam nadziejê, ¿e mi wybaczycie. W zamian poka¿ê kilka miejsc, do których mogli¶cie okiem swoim lub obiektywu nie siêgn±æ;
Tu zaczêli¶my.
Taki artefakt, powojenny, ale fajnie, ¿e siê zachowa³.
Instytut Radowy
Barska
Antonin
¦w. Jakub
Wawelska
Skwer Sue Ryder, opiekunki Cichociemnych
Dantyszka 10
Raszyñska 52
Raszyñska 54
Filtrowa 62
Plac Narutowicza - strasznie go drzewa zas³ania³y
Taki "rodzyneczek" z Filtrowej
Filtry
I w ten sposób zatoczy³em ko³o
Jeszcze w trakcie poszukiwañ tej knajpki uda³o mi siê wypatrzeæ taki mi³y akcent na ulicy:
I wtedy okaza³o siê, ¿e mnie dziecko pilnie potrzebuje
Dziêkujê za spacer.
Pozdrawiam
administrator
O tej porze nie bêdê ju¿ siê sili³ na wklejanie zdjêæ, spróbujê to nadrobiæ w dogodniejszym czasie.
Póki co, dziêkujê wszystkim, którzy postanowili siê z nami dzi¶ przespacerowaæ. Ci, którzy nam dzi¶ bardzo pomogli w przeprowadzeniu spaceru zas³uguj± na co¶ wiêcej, ni¿ zwyk³e podziêkowania, ale, có¿... wiêcej nie mogê. K³aniam siê Wam nisko i bardzo liczê na dalsze Wasze wsparcie naszych ró¿nych dzia³añ. Byli¶cie wspaniali, dziêkujê i pozdrawiam.
Specjalne podziêkowania nale¿± siê Monice - popo³udniowe spotkanie wypad³o przesympatycznie, w du¿ej mierze dziêki ¶wietnemu wyborowi lokalu
U¿ytkownik
Chcia³am podziêkowaæ za powstañcz± Ochotê. Mimo, ¿e nie dzia³o siê tu tyle co na Starówce, Czerniakowie, Powi¶lu czy Woli uda³o Wam siê fantastycznie podej¶æ do tematu. W szczególno¶ci dziêkuje Marzence za wzruszaj±c± opowie¶æ o Zieleniaku.
Użytkownik
Ja i siostra równie¿ serdecznie dziêkujemy za pouczaj±ce przedstawienie tematu Powstania na Ochocie. Wielu informacji dotychczas po prostu nie znali¶my.
Ju¿ teraz cieszymy siê na dalsze spacery po Ochocie i przysz³oroczny po Powi¶lu.
Dziêkujê Wszystkim za udzia³ w spacerze, ale przede wszystkim - przewodnikom - za wiedzê, profesjonalizm i ciekawe przedstawienie opracowywanych obiektów
Moderator
Dziêkujê wszystkim wspó³uczestnikom za wspania³y spacer. Do nastêpnego spotkania.