Forum Stowarzyszenia
Użytkownik
Wpad³o mi w rêce takie urz±dzenie. Nie wiedzia³em za bardzo gdzie je umie¶ciæ, wiêc trafi³o tutaj. To te¿ chyba jest maszyneria?
Dlaczego je wrzuci³em? Bo zak³adam, ¿e Kole¿eñstwo tak¿e lubi takie artefakty
Ostatnio edytowany przez Antyk (19.06.2016 15:14:05)
administrator
Niestety, co¶ z adresem jest nie tak. Fotosik twierdzi, ¿e nie ma takiego pliku
Moderator
Ja nawet nie mogê skopiowaæ tego adresu. Po rêcznym przepisaniu wynik jak wy¿ej.
administrator
Mo¿emy jako¶ pomóc?
Użytkownik
Widzê ¿e, temat "Antyk a sprawa wrzucania fotek na forum" wiecznie ¿ywa Zaraz postaram siê wdro¿yæ inwestygacjê co jest nie tak.
Nie wiem co s±dziæ o komunikatach typu "b³±d skryptu" czy "debugowanie" Pewnie Internet mnie obra¿a, ale znios³em to z godno¶ci±
U mnie ju¿ widaæ obrazek - mam nadziejê, ¿e na forum tak¿e.
Ostatnio edytowany przez Antyk (19.06.2016 15:16:36)
miglanc
Fajny. Strzelasz z niego, czy to ju¿ tylko eksponat?
Rozumiem, ¿e WPA wie o jego istnieniu?
administrator
O, tego siê nie spodziewa³em D³uga lufa, pewnie celny (choæ mo¿e trochê kopaæ?). £adna maszyneria
Moderator
Antyk napisał:
Wpad³o mi w rêce takie urz±dzenie...
A smutni panowie jeszcze nie wpadli?
Użytkownik
Mechanik Jarz±bek napisał:
Antyk napisał:
Wpad³o mi w rêce takie urz±dzenie...
A smutni panowie jeszcze nie wpadli?
A czemu¿ by mieli wpa¶æ? Przecie¿ ja tego nie ukrad³em. Poza tym "dobra zmiana" ju¿ dzia³a
Roox - Spox. WPA przyjê³o jego istnienie do akceptuj±cej wiadomo¶ci Egz. w pe³ni sprawny i przestrzelany. Jednak z szacunku dla historii nie robimy tego zbyt czêsto. Za rok skoñczy 100 lat - wiêc mo¿e wyprawimy mu urodziny?
Ostatnio edytowany przez Antyk (21.06.2016 18:59:17)
Użytkownik
chrisfox napisał:
O, tego siê nie spodziewa³em D³uga lufa, pewnie celny (choæ mo¿e trochê kopaæ?). £adna maszyneria
Naprawdê celny. Kopie w granicach rozs±dku. Specyficzne rozwi±zanie zamka sprawia, ¿e celowanie jest trochê utrudnione. Jednak pewien Czech je¼dzi w³a¶nie z artyleryjskim P 08 na zawody i prawie zawsze jest 3 lub 4, podczas gdy konkurencja strzela z du¿o m³odszych konstrukcji. G³ówna wada to zbyt du¿a precyzja wykonania jak na broñ polow±. (konieczny ordynans do sta³ej konserwacji tej oficerskiej, eleganckiej broni )
Je¶li ten artefakt nie zostanie uznany za niew³a¶ciwy na tym forum, to czasem mam te¿ inne egz. historycznej maszynerii i chêtnie siê nimi podzielê, je¶li taka wola Kole¿eñstwa.
Ostatnio edytowany przez Antyk (21.06.2016 19:00:39)
administrator
Dlaczego mia³by zostaæ uznany za niew³a¶ciwy? Bardzo ³adna rzecz. Nie s±dzê, by¶my nie mieli ochoty na wiêcej. Je¶li chodzi o moj± prywatn± wolê, i owszem
Użytkownik
Je¶li tak to kolejny, konstrukcyjnie starszy bo XIX wieczny artefakt.
Ostatnio edytowany przez Antyk (25.06.2016 12:26:13)
administrator
Czy to co¶ do torebki?
Użytkownik
chrisfox napisał:
Czy to co¶ do torebki?
Tak¿e, chocia¿ czê¶ciej by³ noszony w cholewie buta lub pod klamr± pasa. Wszak to szulerska broñ ostatniej szansy. Ten egzemplarz ma taki kaliber, ¿e nikt siê jeszcze nie odwa¿y³ z niego strzelaæ. Ale przynajmniej ³adnie siê prezentuje.
miglanc
Antyk napisał:
chrisfox napisał:
Czy to co¶ do torebki?
Tak¿e, chocia¿ czê¶ciej by³ noszony w cholewie buta lub pod klamr± pasa. Wszak to szulerska broñ ostatniej szansy. Ten egzemplarz ma taki kaliber, ¿e nikt siê jeszcze nie odwa¿y³ z niego strzelaæ. Ale przynajmniej ³adnie siê prezentuje.
No w³a¶nie mia³em o to pytaæ, bo przy tak nikczemnym rozmiarowo chwycie i podstawowym kalibrze .45 strzelanie musi byæ do¶æ bolesne.
Użytkownik
roox napisał:
Antyk napisał:
chrisfox napisał:
Czy to co¶ do torebki?
No w³a¶nie mia³em o to pytaæ, bo przy tak nikczemnym rozmiarowo chwycie i podstawowym kalibrze .45 strzelanie musi byæ do¶æ bolesne.
Nie tylko bolesne, ale prawdopodobnie skoñczy siê kontuzj± nadgarstka. Nawet gdyby przywi±zaæ broñ do d³oni banda¿em elastycznym. Taki wynalazek powsta³ w Texasie - Kaliber .44 Magnum. ale widaæ tam s± twarde ch³opy
A takimi "kluchami" strzela to maleñstwo. I to dwiema naraz!