Forum Stowarzyszenia
Użytkownik
Witam.
Dzięki, Daros, za zdjęcia, które przypomniały mi początkowy okres mojego zamieszkiwania na Woli, i poznawania dzielnicy.
Daros napisał:
Okazało się, że już zdążyłem zapomnieć, że w tym miejscu jezdnia Wolskiej dzieliła się na 3 (a w każdym razie co najmniej na 2) części, a za elementy separujące służyły widoczne na tym zdjęciu murki. Zupełnie, jakbym zobaczył je po raz pierwszy...
Czy chodziło tu tylko o dopasowanie się do układu podpór wiaduktu kolejowego, czy była też w tym jakaś dodatkowa myśl? Bo nie wiem, czy mnie wzrok nie myli, ale chyba pasy zewnętrzne są płytsze - oszczędność na kopaniu?
Tak poza tematem - jako tako jeszcze pamiętam nieco zbliżoną sytuację pod wiaduktem na Górczewskiej - tam na pewno boki były płytsze, ale chyba zawierały tylko chodniki, bez jezdni (w czasie któregoś zalania po burzy autobusy nie mogły przejechać, podczas gdy chodnikiem można było przejść w miarę suchą nogą).
Ostatnio edytowany przez rzepola (4.02.2011 21:06:30)
Moderator
Wolska 50 (oraz fragment bramy nr 52) widok od Skierniewickiej
kadry z filmu "Piętro Wyżej" z 1937r
Ostatnio edytowany przez Daros (11.03.2011 12:24:05)
Użytkownik
Czy adres tego budynku to Wolska 201B?
http://warszawa.fotopolska.eu/463559,foto.html
administrator
Tak mi trochę wygląda, ale pewnością bym tego nie nazywał. Zerknąłem pobieżnie (owszem, parę razy) i mimo pewnych niezgodności chyba...
administrator
Wolska 127, narożnik Ordona.
Sprawdzając, czy tu tego obrazka nie ma, niechcący natknąłem się na fascynującą polemikę z Astrobetonem. Wtedy nie wiedziałem o co mu chodzi i dziś, po latach (a wszak powinienem być mądrzejszy) też nie mam pojęcia
miglanc
Ładne zdjęcie Wolskiej 100 z Ebaya
Użytkownik
A ja od wczoraj zastanawiam się gdzie to jest ;-)