Forum Stowarzyszenia
Użytkownik
Wrzuciłem do galerii fotkę Nalewek 26 na styku z 28 i już miałem się zabrać do uzasadniania gdy się zorientowałem VCesie, że już wcześniej umieściłeś tam to samo zdjęcie.
Użytkownik
El_Jot napisał:
Wrzuciłem do galerii fotkę Nalewek 26 na styku z 28 i już miałem się zabrać do uzasadniania gdy się zorientowałem VCesie, że już wcześniej umieściłeś tam to samo zdjęcie.
O, widzę, że wrzuciłeś nieoznaczoną wersję, dzięki
Jeśli chodzi o uzasadnienie, pewnie miałeś na myśli to ujęcie?
http://kolejkamarecka.pun.pl/gallery.php?pid=8047
Użytkownik
Tak.
Jest jeszcze takie zdjęcie. Na którym widać, że cukiernia pod nr 28 została "wybielona".
Użytkownik
Zamenhofa 44-46.
Zamenhofa 38.
Co ciekawe, były już prawidłowo opisane przez sprzedającego.
Użytkownik
Jest jeszcze Zamenhofa 52.
Użytkownik
Oficyny Granicznej 4 i 2.
Użytkownik
Sierakowska 2
Użytkownik
Nie wiem czy to tylko u mnie, ale od pewnego czasu na forum wiele zdjęć się nie wyświetla a zakładka "Galeria" w ogóle przestała istnieć. Da się coś z tym zrobić?
Moderator
Mnie to wygląda na atak jakiegoś Nerda-Hakera.Jeszcze w listopadzie strona działała prawidłowo.W grudniu zniknęły na stronie polskie czcionki, i większość obrazków z postów. W styczniu strona została częściowo przywrócona do stanu używalności, i przez krótki czas był nawet dostęp do galeri obrazków, ale nie wszystkich.Teraz znowu nie ma dostępu.Może powinien się wypowiedzieć w tej sprawie- czy strona zostanie przywrócona w pełnym zakresie, i co się w ogóle dzieje - "Naczelny Administrator" kolejki?
Ostatnio edytowany przez Wierzbowa (23.01.2025 06:48:19)
Użytkownik
Z tego co wiem, pora się żegnać, bo zapis naszej pracy powoli acz systematycznie będzie trafiał na cyber-śmietnik.
Miło było przyglądać się efektom Panów pracy. Szczególne wyrazy uszanowania dla VCS-a.
Życzę wszystkim zdrowia i powodzenia.
administrator
Trudno powiedzieć, czy to koniec. Oczywiście, obserwuję sytuację, od początku. Jak się zdaje, usługodawca ma spore problemy techniczne - przez wiele dni strona pun.pl w ogóle nie działała lub funkcjonowała z przerwami. Pojawiał się też (i znikał, i znów się pojawiał) komunikat o konieczności odtwarzania bazy danych. W tej chwili serwis operatora działa, na oficjalnym forum pomocy http://www.forum.pun.pl/ wciąż pojawiają się prośby użytkowników o naprawę...
Czas pokaże. Nie jest to pierwsza awaria całego serwisu, choć ta jest jak dotąd najpoważniejsza. Zobaczymy. Uczciwie, niezbyt dobrej jestem myśli, ale kto wie?
administrator
Jak widać, nie wszystkie zdjęcia z galerii się wyświetlają, ale pewien postęp jest zauważalny
Moderator
Mam swoją teorię a pro po, i mam nadzieję, nieprawdziwą.
Ostatnią fotką z 2024 roku, widoczną w galeri jest fotka,
dotycząca Nowolipia, umieszczona prze kolegę Eljota w
12.02.2024. Po tej dacie wszyskie fotki z galerii z 2024
poleciały w niebyt.Moim zdaniem administratorzy domeny nie
zrobili back upu galerii od marca 2024. I teracmz nie mają z czego jej
odtworzyć.Ale mam nadzieję że się mylę.
administrator
Wniosek jest rozsądny, możliwe. Może też być to związane z uszkodzeniem bazy danych, której nie udało się do końca poprawnie odtworzyć - ale tu już fantazjuję, nie znam się na tym.
Cóż, cieszyć się należy (moim zdaniem), że z powrotem mamy to, co mamy. I apelować: jeśli coś się komuś przyda, niech ściąga na dysk, co się tylko da, nie czekając...