Forum Stowarzyszenia
Pomysł od dawna chadza mi po głowie, to w końcu zdecydowałem o tym tu napisać mimo iż dopiero zaczynam w tej dziedzinie. mimo iż wydaje się kosztowną akcją to warto coś takiego wykonać i upublicznić. obiekt jaki mam na myśli to stacja Stalowa.
Ostatnio edytowany przez gajos (14.01.2008 18:34:35)
administrator
Pomysł dość intrygujący. Niestety, praktycznie na mnie się w tym zakresie liczyć nie da - nigdy nie wychodziły mi modele (chyba, że sklejane z gotowych elementów) Natomiast od strony teoretycznej, zapewne mógłbym/moglibyśmy (tu mam na myśli bardzo_konkretną_osobę ) nieco pomóc.
(promocję w sieci mogę zagwarantować)
Moderator
gajos napisał:
Pomysł od dawna chadza mi po głowie,
Mnie też. Jestem zachwycony. Pomogę, pomogę, napewno pomogę ale....... Jedno małe ale. Pod warunkiem, że będziemy budować w skali 1:1 i w miejscu wybranym przeze mnie. Miejsce już wybrałem ..... trzeba tylko jakieś tesco czy inszego hita wywłaszczyć
tak jak już wspominałem, dopiero zaczynam to wykonanie takiej makiety to oczywiście melodia przyszłości. obecnie przymierzam się do budowy makiety i jeśli z nią sobie poradzę to i z modułem się uda potrzebne były by plany całej stacji, no i tabor który ciężko znależć u najpopularniejszych producentów żeby był choć podobny do tego z prawdziwej kolejki. no i wiele wiele innych spraw...
Mechanik Jarząbek napisał:
Pod warunkiem, że będziemy budować w skali 1:1
"A gdyby kupić taki wąski pas ziemii wzdłuż trasy do Radzymina?"
wniosek jest jeden, gramy w totka, każdy wygrywa szóstkę i... stać nas nawet na puste kursy
a tak poważnie to niestety pozostanie chyba jednak skala duuużo mniejsza niż 1:1, chodzi mi raczej coś ala makieta przedwojennego dworca centralnego u zbiegu Marszałkowskiej i Jerozolimskich którą można codziennie podziwiać w Muzeum Kolejnictwa.
administrator
gajos napisał:
makieta przedwojennego dworca centralnego u zbiegu Marszałkowskiej i Jerozolimskich którą można codziennie podziwiać w Muzeum Kolejnictwa.
Wprawdzie już dawno nie byłem, ale czy przypadkiem nie mają tam wiedeńskiego? Bo Warschau Hbf jakoś nie pamiętam
http://www.muzeumkolejnictwa.waw.pl/?dzial=muzeum&id=90
w dziale 3. Muzealia jest opis tej makiety (nie wkleiłem zdjęcia gdyż w linku jest sporo ciekawostek)
a tu moje zdjęcie
administrator
Ano właśnie, tak ją pamiętam.
administrator
Byłaby sporo ciekawsza. Nie mam wątpliwości.
administrator
Będzie można kupić parowóz?
może zrobię lekki off top, bo to nie tyczy się Stalowej tylko mojej przyszłej makiety.
od czego zaczynam budowę? od parowozu oto dzisiejszy zakup
administrator
Na peiksa to on mi nie do końca wygląda...
(ale podobny jest - czarny )
Moderator
A 55 zajeżdzały
Użytkownik
Powitać.
Są jakieś postępy w budowie makiety? Roczek zleciał.... :-)
Moderator
Oczywiście, że są. Zacząłem zbierać butelki.