Forum Stowarzyszenia
Pomys³ od dawna chadza mi po g³owie, to w koñcu zdecydowa³em o tym tu napisaæ mimo i¿ dopiero zaczynam w tej dziedzinie. mimo i¿ wydaje siê kosztown± akcj± to warto co¶ takiego wykonaæ i upubliczniæ. obiekt jaki mam na my¶li to stacja Stalowa.
Ostatnio edytowany przez gajos (14.01.2008 18:34:35)
administrator
Pomys³ do¶æ intryguj±cy. Niestety, praktycznie na mnie siê w tym zakresie liczyæ nie da - nigdy nie wychodzi³y mi modele (chyba, ¿e sklejane z gotowych elementów) Natomiast od strony teoretycznej, zapewne móg³bym/mogliby¶my (tu mam na my¶li bardzo_konkretn±_osobê ) nieco pomóc.
(promocjê w sieci mogê zagwarantowaæ)
Moderator
gajos napisał:
Pomys³ od dawna chadza mi po g³owie,
Mnie te¿. Jestem zachwycony. Pomogê, pomogê, napewno pomogê ale....... Jedno ma³e ale. Pod warunkiem, ¿e bêdziemy budowaæ w skali 1:1 i w miejscu wybranym przeze mnie. Miejsce ju¿ wybra³em ..... trzeba tylko jakie¶ tesco czy inszego hita wyw³aszczyæ
tak jak ju¿ wspomina³em, dopiero zaczynam to wykonanie takiej makiety to oczywi¶cie melodia przysz³o¶ci. obecnie przymierzam siê do budowy makiety i je¶li z ni± sobie poradzê to i z modu³em siê uda potrzebne by³y by plany ca³ej stacji, no i tabor który ciê¿ko znale¿æ u najpopularniejszych producentów ¿eby by³ choæ podobny do tego z prawdziwej kolejki. no i wiele wiele innych spraw...
Mechanik Jarz±bek napisał:
Pod warunkiem, ¿e bêdziemy budowaæ w skali 1:1
"A gdyby kupiæ taki w±ski pas ziemii wzd³u¿ trasy do Radzymina?"
wniosek jest jeden, gramy w totka, ka¿dy wygrywa szóstkê i... staæ nas nawet na puste kursy
a tak powa¿nie to niestety pozostanie chyba jednak skala duuu¿o mniejsza ni¿ 1:1, chodzi mi raczej co¶ ala makieta przedwojennego dworca centralnego u zbiegu Marsza³kowskiej i Jerozolimskich któr± mo¿na codziennie podziwiaæ w Muzeum Kolejnictwa.
administrator
gajos napisał:
makieta przedwojennego dworca centralnego u zbiegu Marsza³kowskiej i Jerozolimskich któr± mo¿na codziennie podziwiaæ w Muzeum Kolejnictwa.
Wprawdzie ju¿ dawno nie by³em, ale czy przypadkiem nie maj± tam wiedeñskiego? Bo Warschau Hbf jako¶ nie pamiêtam
http://www.muzeumkolejnictwa.waw.pl/?dzial=muzeum&id=90
w dziale 3. Muzealia jest opis tej makiety (nie wklei³em zdjêcia gdy¿ w linku jest sporo ciekawostek)
a tu moje zdjêcie
administrator
Ano w³a¶nie, tak j± pamiêtam.
administrator
By³aby sporo ciekawsza. Nie mam w±tpliwo¶ci.
administrator
Bêdzie mo¿na kupiæ parowóz?
mo¿e zrobiê lekki off top, bo to nie tyczy siê Stalowej tylko mojej przysz³ej makiety.
od czego zaczynam budowê? od parowozu oto dzisiejszy zakup
administrator
Na peiksa to on mi nie do koñca wygl±da...
(ale podobny jest - czarny )
Moderator
A 55 zaje¿dza³y
Użytkownik
Powitaæ.
S± jakie¶ postêpy w budowie makiety? Roczek zlecia³.... :-)
Moderator
Oczywi¶cie, ¿e s±. Zacz±³em zbieraæ butelki.